Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася нарада з керівниками освітніх і культурних закладів щодо необхідності вакцинації (ФОТО)

Дата: 05.08.2021 13:52
Кількість переглядів: 925

Сьогодні, 5 серпня,  у залі засідань Чопської міської ради відбулася нарада за участі міського голови Валерія Самардака,  начальник Управління освіти, культури, молоді і спорту Марії Лугової, відділу охорони здоров’я Віктора Курина, відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Лариси Фомічової, старост відповідних старостинських округів та представників освітніх і культурних закладів громади.

Міський голова зауважив, що сьогоднішня нарада зініційована у зв’язку з робочою поїздкою голови Закарпатської ОДА, котра відбулася вчора, 4 серпня. Основним питанням було погіршення епідемічної ситуації через новий штам COVID-19 “Дельта”. Для уникнення збільшення захворювання серед школярів й закриття навчальних закладів необхідно провести до початку нового навчального року вакцинацію освітян і технічних працівників. У тому разі, якщо хтось категорично відмовляється щеплюватися, необхідно мати негативний ПЛР-тест кожні 72 години.

«Шановні керівники, життя дітей на моїй та вашій совісті», — зазначив очільник Чопської МТГ Валерій Самардак.

Інформацію щодо штаму "Дельта" розповів начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курин, який зазначив, що новий штам більш заразний. Також зауважено, що у територіальній громаді вакциновано більше 2000 людей (близько 29% громади).  Щеплення проводиться 4 вакцинами: Oxford/AstraZeneca, CoronaVac/Sinovac Biotech, Comirnaty/Pfizer-BioTech, Moderna. Усім освітянам, хто робив щеплення в Угорщині, також необхідно буде продемонструвати міжнародне свідоцтво.

Крім того, триває плідна співпраця щодо вакцинації зі старостами, оскільки декілька тижнів на базі ФАПів сіл громади проводиться вакцинація населення виїзними бригадами. Також можлива організація щеплень освітян безпосередньо у навчальному закладі кожного населеного пункту. Разом із тим особам, яким через стан здоров’я вакцинація не рекомендована, необхідно надати відповідні довідки керівництву установи.

Начальник Управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова зазначила, що до початку нового навчального року для відкриття освітнього закладу має бути провакциновано 80% персоналу. На сьогодні у всіх освітніх закладах громади провакциновано близько 50 відсотків працівників. Крім того, було відмічено, що під час проведення батьківських зборів необхідно закликати родини учнів вакцинуватися для уникнення розповсюдження коронавірусної хвороби. Необхідно не допустити зриву навчального процесу й переведення дітей на дистанційне навчання.

Начальник відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Лариса Фомічова нагадала, що в Україні продовжується адаптивний карантин, та наголосила на дотриманні маскового режиму.

Наостанок було запропоновано провести бесіди з представниками релігійних організацій щодо необхідності вакцинації прихожан.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь