Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

Дата: 13.08.2021 11:58
Кількість переглядів: 908

Фото без опису

Сьогодні, 13 серпня, відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, були  присутні начальник Управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, спеціаліст відділу міського господарства Дмитро Зязін, провідний спеціаліст - фітосанітарний інспектор відділу фітосанітарних заходів на кордоні ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Вікторія Райчинець.

Під час засідання розглянуто 5 питань порядку денного:

І. Про стан занедбаних об’єктів нерухомості, що перебувають у власності АТ "Укрзалізниця".

ІІ. Про стан протипожежних гідрантів на новій водопровідній мережі.

ІІІ. Загальні поняття про карантинні організми рослин. Види та значення обстежень в трьохкілометровій зоні.

ІV. Про стан епідемічної ситуації та здійснення заходів з вакцинації мешканців громади від гострої респіраторної хвороби COVID- 19.

V. Профілактика харчових отруєнь та кишкової інфекції серед населення громади. Затвердження Плану заходів із забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення Чопської міської територіальної громади у весняно-літній період 2021 року.

Щодо першого питання виступив заступник міського голови Ігор Гіжан, який зазначив, що на території міста розташовані дві занедбані котельні, мережа теплопостачання, кондитерський цех, котрі несуть загрозу життю людей та порушують благоустрій міста. Було вивішено звернутися до керівництва країни та АТ "Укрзалізниця" щодо необхідності передачі майна громаді або його впорядкування.

Про стан протипожежних гідрантів на новій водопровідній мережі доповідав начальник 6 ДПРЧ У ДСНС України у Закарпатській області Лайош Каршай. Зауважено, що перевірено 11 гідрантів, розташованих на новій мережі водопостачання.

По третьому питанню розповідала провідний спеціаліст - фітосанітарний інспектор відділу фітосанітарних заходів на кордоні ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Вікторія Райчинець. Доповідач зазначила про загальні поняття про карантинні організми рослин, види та значення обстежень в трьохкілометровій зоні, наголосила на необхідності видалення небезпечних видів рослин. Також було загострено увагу на амброзії полинолистій, її небезпеці та необхідності боротьби з нею.

Про стан епідемічної ситуації та здійснення заходів з вакцинації мешканців громади від гострої респіраторної хвороби COVID- 19 доповідав начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курин. Ситуація на території Чопскьої МТГ стабільна: нових випадків захворювання не виявлено. Мешканці громади активно долучаються до вакцинування, зокрема, 41 % жителів МТГ вакцинувалися (без врахування вакцинації Janssen в Угорщині та дітей). Було вирішено проводити й надалі роз’яснювальну роботу щодо необхідності вироблення колективного бар’єру проти коронавірусної хвороби COVID-19.

По останньому питанню порядку денного доповідала директор Чопського відділення лабораторних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» Галина Байда. Було зазначено, що в поточному році відмічається ріст загальної інфекційної захворюваності. За 6 місяців зареєстровано 13 випадків захворювання, показник на 100 тис. населення - 85,3, що вище аналогічного періоду минулого року в 2,6 рази. Збільшилося число гострих кишкових інфекцій — 5 випадків, зареєстровано 3 випадки вперше виявленого туберкульозу органів дихання і 4 випадки вірусного гепатиту, із яких 3 випадки вірусний гепатит А. Прогноз захворювання на наступний період неблагоприємний. У липні зареєстровано ще два випадки захворювання.

Наостанок було затверджено план заходів із забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення Чопської міської територіальної громади у весняно-літній період 2021 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь