Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У міській раді обговорили питання вакцинації освітян (ФОТО)

Дата: 18.08.2021 11:13
Кількість переглядів: 819

Сьогодні, 18 серпня, у міській раді відбулася виїзна зустріч в.о. голови Ужгородської райдержадміністрації Христини Мацко і керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Ужгородського району, заступника голови райдержадміністрації Віталія Дупина. На засіданні були присутні заступник міського голови Ігор Гіжан, секретар міської ради Галина Цар, заступник начальника Управління освіти, культури, молоді і спорту Єва Сюч, начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курина, в.о. головного лікаря КНП “Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги” Марина Станко, представники освітніх закладів громади та батьківського комітету.

Під час зустрічі було обговорено питання вакцинації серед освітян. Зауважено, що на відміну від попередніх штам COVID-19 “Дельта” особливо вражає дітей. Однак на Закарпатті недостатньо обладнаних місць, де можна розміщувати дітей хворих на коронавірусну хворобу. Тому особлива увага привернута до щеплення педагогічних і технічних працівників, які найбільше комунікують із дошкільниками та школярами. Важливим є повноцінне функціонування усіх навчальних закладів громади.

Також наголошено на необхідності проведення спільних обговорень щодо необхідності вакцинації серед педагогічних колективів та батьківських комітетів.

В.о. головного лікаря КНП “Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги” Марина Станко наголосила, що в Чопі працює два пункти вакцинації у КНП "Чопська міська лікарня" (вул. Молодіжна, 12) та в лікарні за адресою вул. Приозерна, 4. Разом із тим працюють виїзні мобільні бригади, котрі за потреби здійснюють вакцинацію в кожному населеному пункті.

Заступник міського голови Ігор Гіжан відзначив, що станом на 13 серпня у Чопській міській територіальній громаді зроблено щеплення 41% населення без врахування дітей. Крім того, наголошено, що у тому разі, якщо хтось із працівників освітніх закладів категорично відмовляється щеплюватися, необхідно мати негативний ПЛР-тест кожні 72 години.

Наостанок начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курин наголосив, що станом на сьогодні не зафіксовано випадків захворювання мешканців громади, однак кількість позитивних тестів на COVID-19 в районі та області збільшується. Тому необхідно виробити колективний бар’єр для уникнення загрозливої ситуації. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь