Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

Дата: 27.08.2021 11:45
Кількість переглядів: 733

Фото без опису

Сьогодні, 27 серпня, відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, були присутні секретар міської ради Галина Цар, спеціаліст Управління освіти, культури, молоді і спорту Ірина Цибульська, староста Соломонівського старостинського округу Золтан Кертес.

Під час засідання розглянуто 3 питання порядку денного:

І. Про стан епідемічної ситуації на території Чопської міської територіальної громади.

ІІ. Про посилення протиепідемічних заходів, пов’язаних з  гострою респіраторною хворобою, та здійснення заходів із вакцинації мешканців громади.

ІІІ. Затвердження Плану дій із забезпечення посилених заходів протидії коронавірусній хворобі на території Чопської міської територіальної громади.

Щодо першого питання виступила директор Чопського відділення лабораторних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» Галина Байда, яка зазначила, що всього з початку епідемії коронавірусної інфекції в населених пунктах Чопської громади зареєстровано 985 випадків захворювання на COVID-19. Показник захворюваності по громаді становить 6464,1 і станом на 26.08.21 р перевищує загальнообласний показник 4997,4  в 1,3 рази і загальнодержавний 5979,5 в 1,1 рази. По кількості зареєстрованих випадків в розрізі населених пунктів МТГ лідирує м.Чоп, де число захворілих  становить 74,2% (три четвертих всіх випадків захворювання). На другому місці по числу захворілих с. Соломоново – 8,5%, далі с. Тисаашвань – 4,8%.  За весь період зареєстровано 3 повторних випадки захворювання - 0,3%.

Загалом по населених пунктах МТГ показник летальності становить 3,2%. Всього  за період епідемії померло 32 хворих, з них по м.Чоп 20 (показник летальності -2,7%). На число захворілих показник летальності найвищий в с. Соловка  - 12,5% (2 померлих із 16 захворілих), с.Есень – 12% (троє померлих із 25 захворілих), с. Тисаашвань - 4,2% (двоє померлих із 47 захворілих). Показник летальності по області становить 2,6%.

Всього за 6 місяців поточного року в населених пунктах МТГ зареєстровано 644 випадки захворювання, що становить 65,4% від всіх зареєстрованих випадків захворювання з початку епідемії (985). Протягом 6 місяців зареєстровано 19 випадків захворювання серед дітей, що становить 3,0%. Захворювання реєструвались у всіх вікових категоріях дитячого населення від дітей до року до 17  років, із найбільшим показником у шкільному віці -10-14 років - 8 вип.- 42%.  Із 32 летальних випадків з початку епідемії 68,75% зареєстровано в поточному році (22 випадки). У розрізі вікових категорій населення четверта частина захворілих –люди у віці 60 років і старше (24,7%), 20% захворілих у віці 50- 59 років.

На даний час епідситуація по захворюваності на COVID-19 в населених пунктах МТГ відносно стабільна, останній випадок захворювання зареєстровано в кінці травня 2021 року. Але підстав до заспокоєння немає.  Поступово відмічається ріст захворюваності як по Україні, так і в області і в Ужгородському районі.

За інформацією Центру громадського здоров’я штам "Дельта" циркулює більш як в 135 країнах світу та є домінуючим, зокрем,а в Україні зафіксовано більше 300 випадків  коронавірусної хвороби, викликаних новим штамом "Дельта", зокрема, 46 - у нашій області. На території Ужгородського району зареєстровано два випадки захворювання штаму "Дельта".

Тому на даному етапі постає завдання охоплення щепленнями проти COVID-19 якнайбільшого відсотка жителів.

Про посилення протиепідемічних заходів, пов’язаних з гострою респіраторною хворобою, та здійснення заходів із вакцинації мешканців громади доповідав начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курин.

22 червня в Україні виявили небезпечний штам COVID-19 "Дельта".  Він відомий також як "індійський". "Дельта" залишається недостатньо дослідженою, але, за попередніми оцінками Національної академії наук України, цей штам є у 1,6 раза заразнішим, ніж штам "Альфа" (британський різновид вірусу), у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше - до реанімації.

У випадку зараження "Дельтою" симптоми можуть бути традиційними для Covid-19 - кашель, лихоманка, головний біль, нежить, слабкість у м’язах, втрата відчуття запаху і смаку. Окрім того, "Дельта" у деяких випадках також може вражати кишківник. Це може спричинити симптоми, які нагадують харчове отруєння, зокрема пронос і блювоту.

Наразі в області, як і загалом в Україні, підвищена настороженість щодо виявлення нових випадків COVID-19, особливо в контексті інформації про завізні штами "Дельта". За інформацією Центру громадського здоров’я штам Дельта циркулює більш як в 135 країнах світу та є домінуючим, зокрема, в Україні зафіксовано більше 300 випадків коронавірусної хвороби, викликаних новим штамом Дельта, зокрема, 46 - у нашій області.

Одним із основних шляхів подолання вірусу є проведення вакцинації населення, яка активно проводиться в усьому світі. Увесь світ сьогодні покладає надії на вакцинацію. Імунізація проти COVID-19 — це наш шанс захистити кожного. Сьогодні вакцинація в нашій державі доступна кожній людині. Пункти щеплень працюють і по всій території нашої області.  Зважаючи на те,  що штам "Дельта" відомий як більш агресивний та більш заразний у порівнянні із своїми попередниками, слід пам'ятати, що у боротьбі з вірусом у нас немає іншої зброї, як проведення вакцинації та дотримання правил особистої гігієни. Обов'язковими залишаються використання захисних масок і дотримання соціальної дистанції.

Станом на 25.08.2021 рік по Чопській територіальній громаді вакциновано 4739 осіб. Із них 167 працівників освіти.

Рішенням комісії було вирішено відновити здійснення рейдових перевірок щодо дотримання адаптивного карантину у закладах і підприємствах міста.

Наостанок було затверджено План дій із забезпечення посилених заходів протидії коронавірусній хворобі на території Чопської міської територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь