Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Дата: 21.09.2021 10:40
Кількість переглядів: 608

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

1. Планована діяльність.

Спорудження пошукових свердловин №104-Ужгородська, №105-Ужгородська, №106- Ужгородська, №107-Ужгородська Ужгородської площі з метою пошуку газових покладів.

Підключення свердловин до установки підготовки газу «Ужгород» на відстань до 7000 м. Максимальна глибина свердловин – 1700 м. Спосіб буріння – роторний, передбачається кріплення ствола свердловин високогерметичними обсадними трубами. Технічних альтернатив для виконання пошуково-розвідувальних робіт та видобутку природного газу немає. Очікуваний об’єм видобутку природного газу становить 20-70 тис м3 /добу.

Підключення свердловин включає обв’язку устя свердловин та прокладання газопроводів-шлейфів.

Технічна альтернатива 1.

Буріння свердловин буровим верстатом з електроприводом.

Технічна альтернатива 2.

Буріння свердловин буровим верстатом з дизельним приводом.

Планована діяльність здійснюватиметься на території Сюртківської сільської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області (свердловини №104 – Ужгородська (48°27´56.51" пн.ш., 22°09´48.72" сх.д.), №105 – Ужгородська (48°27´45.23" пн.ш., 22°10´15.33" сх.д.), №106 – Ужгородська (48°27´41.70" пн.ш., 22°09´40.56" сх.д.), №107 – Ужгородська (48°27´44.22" пн.ш., 22°09´50.50" сх.д.)).

Розташування устя свердловин обумовлюється оптимальними геологічними умовами розкриття перспективних продуктивних горизонтів і поверхневими умовами, територіальні альтернативи для яких відсутні.

2. Суб'єкт господарювання.

Товариство з обмеженою відповідальністю «СІ-ЕН-ДЖІ» 89452, Закарпатська обл., Ужгородський район, с. Вовкове, вул. Тайня, 5 км Код ЄДРПОУ 40339458.

3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення.

Департамент екології та природніх ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, м. Ужгород, пл. Народна, 4; тел./факс (0312) 61-67-01, контактна особа – Урись І.О.

4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля.

Висновок з оцінки впливу на довкілля, що видається Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА.

5. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань.

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб'єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Відповідно до Закону України №733-ІX від 18.06.2020 року про внесення зміни до статті 17 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), який набрав чинності з 17.07.2020 р. : громадське обговорення планованої діяльності проводиться у формі надання письмових зауважень і пропозицій (у тому числі в електронному вигляді), про що зазначається в оголошенні про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля та у звіті про громадське обговорення. У цей період громадські слухання, передбачені статтею 7 цього Закону, не проводяться і на дати, що припадають на цей період, не призначаються.

Громадські слухання відбудуться:

Дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань не визначено; тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), до повного його скасування та протягом 30 днів з дня скасування карантину, громадське обговорення планованої діяльності проводиться у формі надання письмових зауважень і пропозицій (у тому числі в електронному вигляді).

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності.

Департамент екології та природніх ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, м. Ужгород, пл. Народна, 4; тел./факс (0312) 61-67-01, контактна особа – Урись І.О.

7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій.

Департамент екології та природніх ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, м. Ужгород, пл. Народна, 4; E-mail central@ecozakarpat.gov.ua; тел./факс (0312) 61-67-01, контактна особа – Урись І.О.

Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності.

Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 1029 аркушах.

9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними.

Офіс ТзОВ «СІ-ЕН-ДЖІ» - Закарпатська обл., Ужгородський район, с. Вовкове, вул. Тайня, 5 км Сюртівська сільська територіальна громада –Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с. Сюрте, вул. Ракоці, 2, контактна особа – Пушкар Арпад Іванович

Будинок культури с. Тийглаш – Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с.Тийглаш, вул. Сент Іштвана, 119 – контактна особа – Пушкар Арпад Іванович

Чопська міська територіальна громада – Закарпатська обл, Ужгородський р-н, м. Чоп, вул. Берег, 2 – контактна особа - Самардак Валерій Володимирович

Соломонівський СБК-філія – Закарпатська область, Ужгородський р-н, с. Соломоново, вул. Миру, 2 – контактна особа – Зазулич Ірина Володимирівна

Єдиний реєстр з оцінки впливу на довкілля – http://eia.menr.gov.ua/uk/case/id-8220


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь