Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу Чопської міської територіальної комісії з питань ТЕБ та НС за 9 місяців 2021 року

Дата: 25.10.2021 17:14
Кількість переглядів: 717

Основним координуючим органом на всіх рівнях єдиної державної системи попередження і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру є комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі -ТЕБ та НС). Вона координує діяльність органів державної виконавчої влади, відповідних рівнів, пов'язану з безпекою і захистом населення, реагуванням на надзвичайні ситуації, а також здійсненням заходів щодо попередження виникнення і ліквідації наслідків аварій, катастроф і стихійних лих. Комісія з ТЕБ та НС Чопської міської ради діє на підставі  рішення виконавчого комітету Чопської міської ради від 08.03.2021р. № 80 «Про створення Чопської міської територіальної комісії з питань ТЕБ та НС та затвердження Положення про неї».

Протягом 9 місяців 2021 року було проведено 9 засідань комісії. Основні питання були пов’язані  з заходами  щодо  епідемічної ситуації по  Чопській міській територіальній громаді на COVID-19. Комісія вчасно реагувала на вимоги законодавства і дотримання в Чопській міській територіальній громаді карантинних обмежень. З установами, організаціями, підприємствами, ФОП велася роз’яснювальна робота по рішенням комісії, надавалися матеріали для використання в роботі щодо тимчасових  рекомендацій відповідно до Постанов Головного санітарного лікаря України. Плідна робота та вчасно прийняті рішення  членів комісії допомогли тримати під контролем ситуацію по захворюваності на COVID-19 на території громади.

На першому засіданні комісії ТЕБ та НС затверджено Орієнтовний план роботи  на 2021 рік. Відповідно до Плану розглянуті питання протипожежної безпеки на території громади. Затверджений список підвальних приміщень багатоквартирних житлових будинків, як споруд подвійного призначення та найпростіші укриття, які можуть використані для укриття населення на території м. Чоп. Про забезпечення екологічної та протипаводкової безпеки  в поймах (заплавах) річок Тиса та Латориця. Затверджено План заходів санітарно-епідемічного благополуччя населення Чопської міської територіальної громади у весняно- літній період 2021 року. Запрошувались на засідання комісії працівники фітосанітарної інспекції, які нагадали про карантинні організми рослин та обмеження трьохкілометрової зони по цим карантинним рослинам. Комісією було прийняте рішення про звернення до керівництва держави та АТ «Укрзалізниця»  по питанню занедбаних об’єктів нерухомості, які несуть загрозу мешканцям громади.

На офіційному сайті Чопської міської ради оприлюднюються протоколи засідань, та вчасно надається інформація про питання які розглядались на комісії та про прийняті рішення. Копії протоколів засідань надсилаються до управління цивільного захисту Закарпатської ОДА, Уповноваженому ВРУ з прав людини в Закарпатській області.

У зв’язку з кадровими змінами у Чопській міській раді були своєчасно внесені зміни щодо  складу комісії. (Рішення виконавчого комітету Чопської міської ради Ужгородського району Закарпатської області від 23 вересня 2021 року № 373.)

На рішення комісії ТЕБ та НС, відповідно розпоряджень Керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації проводились вибіркові перевірки представниками Держпродспоживслужби та Відділу  № 1 Ужгородського  РУП    ГУНП в Закарпатській області, працівниками міської ради підприємств, установ, організацій, ФОП з дотримання карантинних вимог та проводили роз’яснювальну роботу з дотримання вимог адаптивного карантину.

Завдання комісії Чопської міської територіальної громади з питань ТЕБ та НС - впровадження профілактичних заходів з запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території громади та вжиття заходів по недопущенню подальшого розвитку, а також, локалізації і ліквідації надзвичайних ситуацій, які мають розвиток на території громади, здійснення заходів у сфері цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки на території громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь