Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулися громадські обговорення Стратегії розвитку Чопської МТГ на 2022-2027 роки (ФОТО)

Дата: 09.11.2021 14:38
Кількість переглядів: 646

Сьогодні, 9 листопада, у приміщенні зали засідань Чопської міської ради відбулися громадські обговорення Стратегії розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки та Плану заходів із її реалізації на 2022–2027 роки.

Обговорення розпочала начальник відділу економіки та інвестицій Тетяна Чебан, котра повідомила про те, що оголошення про проведення громадських слухань було оприлюднене на офіційному вебсайті міської ради, вивішено на дошках оголошень.

Опісля цього міський голова Валерій Самардак зазначив про цінний унікальний досвід кожного члена робочої групи щодо розроблення Стратегії розвитку Чопської міської територіальної громади, яке припало  на дуже важливий для органів місцевого самоврядування час, коли реформа децентралізації знаходиться у найбільш активній фазі: до територіальних громад передався  ряд повноважень від державних інституцій, проходить реорганізація функціонування різних сфер діяльності громад.

Саме тому в умовах децентралізації дуже важливо правильно визначити стратегічні цілі розвитку громади та ті завдання, реалізація яких покращить якість життя її мешканців.

12 червня 2020 року утворилася Чопська міська територіальна громада в складі 8 населених пунктів. При розробленні Стратегії розвитку робочою групою враховувалися думки та побажання жителів, активних людей, суб’єктів підприємницької діяльності, громадських організацій, працівників комунальних закладів, дітей і молоді.

Далі до слова знову долучилася Тетяна Чебан, котра розповів про потребу у прогнозованому та мотивованому розвитку громади, необхідності  розробки Стратегії розвитку Чопської  МТГ та про проведену  роботу над складанням проекту «Стратегії  розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки». Також доповіла, що упродовж року робоча група працювала над розробкою проекту «Стратегії  розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки». Було зібрано великий за обсягом довідковий матеріал: статистичні дані, довідковий матеріал від органів державної виконавчої влади та її структурних підрозділів, територіальних структурних підрозділів органів центральної виконавчої влади, власні інформаційно-довідкові матеріали.

В анонімному опитуванні взяло участь 236 осіб офлайн – 42 особи та  онлайн – 194 особи. За результатами такої роботи та опитування 236 мешканців громади та 26 представників бізнесу, було підготовлено соціально-економічний аналіз міської територіальної громади. Робочою групою напрацьований SWOT-аналіз і SWOT-матриця, визначено Стратегічне бачення розвитку громади, стратегічні і операційні  цілі, завдання та технічні завдання на проекти місцевого розвитку.

Усі напрацювання та проєкт «Стратегії  розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки» обговорені на четвертому засіданні робочої групи і рекомендовані до розгляду на громадських слуханнях. Зазначено про технічні завдання на проєкти місцевого розвитку, яких є 31.

Також відзначено, що проєкт «Стратегії  розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 року» формувався відповідно до Методики, що затверджена Мінрегіоном і в цілому він може бути рекомендований громадськими слуханнями до затвердження міською радою.

Наостанок секретар міської  ради Галина Цар подякувала робочій групі за розробку документа і висловила впевненість, що він буде служити для розвитку громади і відповідатиме Стратегічному баченню розвитку громади та буде тим документом, за яким будуть плануватись заходи спрямовані на соціально-економічний розвиток громади на перспективу. Також вона подякувала Закарпатському регіональному офісу “U-LEAD з Європою”, Зеновію Сірику - експерту з розробки стратегії місцевого розвитку Програми “U-LEAD з Європою”,  за надання методичної і практичної допомоги у процесі розробки важливого Стратегічного документа.

Наостанок присутні схвалили проєкт «Стратегії  розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки» та рекомендували сесії Чопської міської ради затвердити «Стратегію розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь