Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення щодо необхідності укладання договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами

Дата: 19.11.2021 08:43
Кількість переглядів: 340

Фото без опису

Чопська міська рада повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців Чопської міської територіальної громади про необхідність укладання договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року споживачі зобов’язані укласти договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до ст. 35-1 Закону України «Про відходи» від 05.03.1998 року № 187/98-ВР поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування.

Одночасно повідомляємо що відповідно до протоколу №3 від 26.04.2021 р., рішення конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Чопської міської ради та рішення виконавчого комітету Чопської міської ради від 27.04.2021 № 171 «Про введення у дію рішення конкурсної комісії щодо визначення переможця конкурсу» виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Чопської міської територіальної громади визначено - ТОВ «АВЕ Ужгород».

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» від 10.11.2008 р. № 1070 затверджено типовий договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

Укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача 

Відмова споживача від укладення договору суперечить вимогам ч. 3 ст. 6, ст. ст. 627, 630 Цивільного Кодексу України, ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ст. 35-1 Закону України «Про відходи».

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", споживач зобов'язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Відсутність договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами може бути розцінено як адміністративне правопорушення, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наполегливо рекомендуємо, фізичним та юридичним особам, які з об’єктивних причин не уклали договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами, у найкоротші терміни, укласти відповідні договори з ТОВ «АВЕ Ужгород» за адресою: 88000, м. Ужгород, вул. Православна набережна, буд. 7 (сервісний центр). Тел.: +38(050) 4347700 (гаряча лінія), +38(050) 3738730 (абонентний відділ), +38(050) 3738739 (адміністрація), +38(0312) 673348.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь