Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про виконання заходів Програми соціально-економічного і культурного розвитку Чопської міської територіальної громади на 2021-2023 роки за 9 місяців 2021 року

Дата: 22.11.2021 16:18
Кількість переглядів: 623

Пріоритетним напрямком є розробка та здійснення заходів, затверджених Програмою соціально-економічного і культурного розвитку Чопської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, якою передбачено розвиток економіки та соціальної сфери з елементами стратегії для прийняття конкретних рішень щодо регулювання соціально-економічних процесів, ефективності розв'язання проблем економічного і соціального розвитку територіальної громади, досягнення стабільності та зростання, з огляду на очікувані зміни в економіці, на ринку праці, в соціальній та гуманітарній сферах.

Програмою розвитку громади затверджений ряд заходів, які спрямовані на розвиток таких сфер, як житлово-комунальне господарство, капітальне будівництво, експорт та імпорт товарів, освіта, культура, інвестиційна та інноваційна політика, охорона здоров’я, охорона навколишнього природного середовища та ін.

Реалізація цих заходів майже у всіх галузях та сферах життєдіяльності дозволила стабілізувати загальну макроекономічну ситуацію, поліпшити умови діяльності суб’єктів господарювання, відновити позитивну динаміку економічного зростання.

Метою програми – зростання добробуту і підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень  в економіці, підвищення її конкурентоспроможності, як основ для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку.

Розвиток підприємництва значною мірою залежить від загальнодержавних процесів, що відбуваються в сфері економіки та законотворення. Внаслідок наявних труднощів, процесів пов’язаних на сході України, низька купівельна спроможність громадян, загальнодержавних процесів пов’язаних з оподаткуванням, впродовж січня-березня 2021 року спостерігається загальне зниження ділової активності підприємців та сповільнення розвитку підприємств.

Станом на 01.01.2021  року в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій міста Чоп нараховується 230 суб’єкта господарської діяльності. Зі статусом юридичної особи зареєстровано – 219 суб’єкта.

1.1. Промисловість

Відділом економіки та інвестицій Чопської міської ради щомісячно проводиться контроль та моніторинг основних показників роботи промислових підприємств міста, відповідна інформація щомісячно подається департаменту та регіонального розвитку, торгівлі, залучення інвестицій, забезпечення виконання державних програм та контролю за їх виконанням Закарпатської обласної державної адміністрації .

На ПрАТ «Єврокар» спостерігається збільшення виробленої та реалізованої продукції. Так, за січень – вересень 2021 року обсяги реалізованої промислової  продукції  ПрАТ «Єврокар»  склали  213 599,10 тис. грн.

Середня заробітна плата на підприємстві за січень - вересень 2021 року складає 16 684,37 грн., кількість штатних працівників на 01.09.2021 р. становить 231 особа.

1.2. Показники розвитку споживчого ринку

Керівникам торгівельних мереж пропонується забезпечення товарною масою переважно від виробників власної продукції.

За показниками Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на 1 січня 2021 року в м. Чоп взято на облік 219 осіб. Кількість суб’єктів ЄДПОУ за організаційно-правовими формами на 1 січня 2021 року складає 230, з них:

1 фермерське господарство;

25 приватних підприємств;

7 комунальних підприємств;

106 товариство з обмеженою відповідальністю;

1 виробничий кооператив;

3 державні організації (установи, заклади);

9 комунальних організацій (установ, закладів);

1 інше об’єднання юридичних осіб;

5 політичних партій;

25 громадських організацій;

7 релігійних організацій;

14 профспілок, об’єднання профспілок;

5 благодійних організацій;

3 об’єднання співвласників багатоквартирного будинку;

11 відокремлених підрозділів без статусу юридичної особи:

  • 9 філій (інший відокремлений підрозділ);
  • 2 представництва.

1.3. Показники рівня життя

Номінальна середньомісячна заробітна плата, нарахована на одного штатного працівника (без врахування  найманих працівників статистично малих підприємств та зайнятих у фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності), згідно даних по ПрАТ «Єврокар» за звітній період  становила 16 684,37 грн..

Середньооблікова кількість штатних працівників по ПрАТ «Єврокар» з січня по вересень за  2021 року становить 231 особа.

Утримання установи Управління праці та соціального захисту населення Чопської міської ради здійснюється за рахунок місцевого бюджету, станом на сьогодні заборгованості за спожиті енергоносії по Управлінню немає.

По м. Чоп станом на сьогодні, за оперативними статистичними даними, заборгованість із виплати заробітної плати становить 43,1 тис.грн у МКП ЖКГ «Тиса». Рішенням 27 сесії VII скликання Чопської міської ради від 30.01.2018. №20 припинено зазначену юридичну особу шляхом ліквідації та призначено ліквідатора даного підприємства – Дідича Михайла Андрійовича, арбітражного керуючого Господарського суду Закарпатської області.

Ліквідатору МКП ЖКГ «Тиса» Дідичу М.А. неодноразово надсилалися запрошення на засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, та міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат; згідно листа Дідич М.А. від 10.03.2020 року у боржника МКП ЖКГ «Тиса» відсутні будь-які активи які могли б бути спрямовані на покриття вимог кредиторів, у зв’язку з чим виникла необхідність у розгляді питання щодо визначення джерел для фінансування подачі заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

1.4. Населення та ринок праці

Чисельність наявного населення Чопської територіальної громади станом на 01.01.2021 року становить 15 545  особи. Станом на 01.10.2021 року  кількість народжених становила 52 осіб, кількість померлих – 152 особи, природне скорочення становить –  100 осіб. Зареєстровано 26 шлюбів.

Кількість суб’єктів господарювання за організаційно-правовими формами господарювання у населених пунктах Чопської міської територіальної громади за даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) станом на 01.10.2021 р.: м. Чоп – 249,  с. Есень – 15, с. Петрівка – 1, с. Соловка – 15, с. Соломоново – 39, с. Тисаашвань – 16, с. Тисауйфалу – 3, с. Червоне – 7.

Фото без опису

1.5. КП «Чопський ринок»

Комунальним підприємством «Чопський ринок» вживаються заходи щодо несанкціонованих місць торгівлі, створення належних умов продажу продукції, вирощеної сільгоспвиробниками.

 Також підтримуються вітчизняні товаровиробники шляхом забезпечення на ринках фермерських куточків у роздрібній мережі – місць для реалізації продукції місцевих виробників.

 КП «Чопський ринок» забезпечується дотримання правил роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами і правил торгівлі на ринках, якість та безпеку продукції, популяризацію питань захисту прав споживачів.

1.6. Житлово-комунальне господарство

Основними напрямками роботи ЖКГ є забезпечення питною водою мешканців громади. В місті Чоп 105 багатоповерхівок 65% до загальної кількості житлових будинків – збудовані до 1980 року та потребують капітального ремонту та модернізації, 2 будинки у ветхому та аварійному стані. Здійснюються заміни внутрішньобудинкових мереж водопостачання та водовідведення в багатоквартирних будинках.

Проводяться роботи з улаштування благоустрою територіальної громади. Так протягом звітного періоду проводиться поточний ремонт доріг Чопської міської територіальної громади. Проводиться капітальний ремонт тротуарів парна сторона по вул. Квітова. Проблемним питанням залишається здійснення капітальних ремонтів доріг обласного та районного значення до населених пунктів Чопської міської територіальної громади.

Протягом січня – вересня 2021 року на галузь «Житлово-комунальне господарство» використано коштів в загальній сумі 4 522,3 тис.грн.

За звітний  період  по «Програмі благоустрою населених пунктів Чопської міської територіальної громади на 2021-2023 роки» профінансовано видатки у сумі 3 110,1 тис.грн., з них, на придбання та встановлення дорожніх знаків на суму 27,4 тис.грн., придбання та встановлення урн, лавок  та іншого інвентарю на суму 153,0 тис.грн., встановлення та придбання інформаційних щитів – 30,0 тис.грн., на поточне утримання вулиць (підмітання прибордюрних  смуг, дорожнього покриття, тротуарів, прибирання зел. зон, очищення урн, прибирання снігу) – 567,1 тис.грн., за обрізування та кронування дерев і кущів, вирізка аварійних, сухостійних та фаутних дерев – 299,7 тис.грн., на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ – 370,0 тис.грн., ремонт та технічне обслуговування іншого електричного устаткування(послуги з утримання систем вуличного освітлення) – 600,0 тис.грн., санітарний покіс зелених зон та видалення чагарників – 266,4 тис.грн., впорядкування  та облаштування зелених зон – 38,9 тис.грн., на виконання робіт по боротьбі з ожеледицею в зимовий період, в які входять роботи по посипанню протиожеледними сумішами проїзної частини вулиць, площ, тротуарів – 25,5 тис.грн., забезпечення благоустрою та поточного утримання кладовищ – 164,6 тис.грн., нанесення дорожньої розмітки – 48,2 тис.грн., на енергію електричну – 519,3 тис.грн.

По «Програмі управління об’єктами комунальної власності Чопської міської територіальної громади на 2020- 2022 роки» профінансовано видатки на електроенергію на суму 0,8 тис.грн.

По галузі «Житлово-комунальне господарство», за період з початку року використано коштів на загальну суму 1 378,7 тис.грн., в т.ч. 5,2 тис.грн. за рахунок власних надходжень на придбання предметів та матеріалів.

По галузі «Житлово-комунальне господарство», за період з початку року, за рахунок коштів переданих  із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) проведено фінансування на суму 1 373,5 тис.грн., з них:

по Програмі благоустрою населених пунктів Чопської міської територіальної громади на 2021-2023 роки за виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт внутріквартальних проїздів і пішохідних зон по вул.Миру,21 (Коригування), по пров. Прикордонників 7а, 6а, по пр. Залізничників 2,Б,В,Г, по вул.Миру,15 та по пр.Залізничників,1, по пр. Залізничників 2, 2а, по вул.Спортивна,1,3, по вул. Миру 17,19   в м.Чоп на суму 240,0 тис.грн., за проведення капітального ремонту внутріквартальних проїздів і пішохідних зон по вул. Йосипа Бокшая 1,3,5(Коригування) на суму 1 083,5 тис.грн., в т.ч. проектні роботи 60,0 тис.грн.

по Програмі управління об’єктами комунальної власності Чопської міської  територіальної  громади  на 2020 – 2022 роки за виготовлення проектно-кошторисної  документації  на капітальний ремонт будівлі по вул. Головна,39 в м. Чоп на суму 50,0 тис.грн.

По програмі «Проведення дворазової (весняно-осінньої) суцільної дератизації на території Чопської міської територіальної громади на 2021 рік» профінансовано видатки у сумі 17,0 тис.грн.

По «Програмі фінансової підтримки комунальних підприємств населених пунктів Чопської міської територіальної громади на 2021-2023 роки» на забезпечення діяльності водопровідно – каналізаційного господарства надано дотацію КП ЧМР «Водоканал Чоп» на покриття збитків за 2020 рік за електроенергію на суму 416,9 тис.грн., також надано дотацію КП ЧМР «Чистий Чоп» на покриття збитків за електроенергію за 2020 рік на суму 977,5 тис.грн.

По галузі державне управління за січень - березень 2021 року за рахунок коштів бюджету переданих із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду)  профінансовано видатки по «Програмі благоустрою населених пунктів Чопської міської територіальної громади на 2021-2023 роки» за проектні роботи на проведення капітального ремонту дорожнього покриття дороги від м. Чоп до с. Тисаашвань  на суму 49,8 тис.грн.

1.7. Охорона здоров’я в місті

З врахуванням всієї території Чопської територіальної громади є наступні медичні заклади:

 - Чопська міська лікарня;

 - Чопський ЦПМСД;

 - Амбулаторія ЗПСМ -3;

 - Фельдшерсько-акушерський пункт – 4.

На базі КНП ЧМР «Чопська міська лікарня» знаходиться 30 ліжко-місць терапевтичного профілю та 10 ліжко-місць денного стаціонару. Відділом охорони здоров`я Чопської міської ради проводиться робота по покращенню якості медичної допомоги, соціального захисту медичних працівників та реформуванню галузі охорони  здоров`я відповідно до Закону України “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення ”.

На галузь «Охорона здоров’я» за рахунок отриманої з державного бюджету субвенції профінансовано видатки  на суму 471,7 тис.грн. та дотації з місцевого бюджету на суму 260,7 тис.грн.

Видатки на галузь «Охорона здоров’я» за січень –  вересень 2021 року складають 1 414,0 тис.гр, з них, за рахунок отриманої з державного бюджету субвенції – 471,7 тис.грн., дотації з місцевого бюджету – 260,7 тис.грн., видатки бюджету територіальної громади – 681,6 тис.грн.        

Видатки з державного бюджету на оплату медичних послуг комунальним закладам охорони здоров’я здійснюються за договорами з Національною службою здоров’я України щодо медичного обслуговування населення в рамках програми медичних гарантій відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

Видатки по галузі профінансовано в розрізі призначень, з них:

1) багатопрофільна стаціонарна медична допомога у сумі 546,2 тис.грн., з них:

по «Програмі фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги що розташовані на території Чопської міської територіальної громади на 2021 рік» за рахунок коштів бюджету проведено фінансування на оплату комунальних послуг та енергоносіїв на суму 240,9 тис.грн., на оплату за медикаменти – 44,7 тис.грн., за рахунок дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 260,7 тис.грн.;

2) первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної допомоги у сумі 133,7 тис.грн.::

за рахунок коштів бюджету громади по «Програмі фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги що розташовані на  території Чопської міської територіальної громади на 2021 рік» профінансовано видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв на суму 94,3 тис.грн.; на оплату за медикаменти –36,1тис.грн., придбання предметів і матеріалів – 3,3тис.грн.;

3) на централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет:

за рахунок отриманої субвенції з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету (на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином) на суму 471,7 тис.грн.;

4) на інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів бюджету спрямовано 470,0 тис.грн. на виконання «Програми  медичного забезпечення мешканців Чопської міської територіальної громади у разі амбулаторного лікування на 2020-2021 роки», з яких використано  262,4 тис.грн.;

5) по «Програмі імунопрофілактики та захисту від інфекційних хвороб населення Чопської міської територіальної громади на 2021-2024 роки» за рахунок коштів бюджету територіальної громади  заплановано видатки на суму 20,0 тис.грн.

1.8. Освіта

У 2021 році створено всі умови для поліпшення якості дошкільної, загальної та позашкільної освіти, рівного доступу до якісної освіти, розв’язання питань кадрового та матеріально-технічного забезпечення. Всього у мережі дошкільних навчальних закладів міста – 1 заклад дошкільної освіти «Казка» за адресою: м. Чоп, вул. Миру,8.  Проектна потужність закладу на 247 місць.  Дошкільний заклад працює з 5-денним робочим тижнем. Режим роботи – 12- годинний.

У дошкільному закладі виховується 298 дітей. Всього 14 вікових груп, з них 11 – україномовних, 3 – угорськомовні. Розширено мережу закладу:  у січні 2019 року відкрито 14-ту вікову групу, функціонує інклюзивна група  наповнюваністю 16 дітей.

Черга на влаштування дітей до дошкільного закладу відсутня.

У місті Чопі функціонують два заклади загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Навчанням і вихованням у них охоплено  1063 учні: у Чопській ЗОШ  І-ІІІ ст. №1 (з українською мовою навчання) – 683 учні  та в Чопській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. І. Сечені (з угорською мовою навчання) – 380 учнів. Навчання у школах однозмінне.

У закладах загальної середньої освіти міста  створені умови для надання якісних освітніх послуг незалежно від місця проживання та форми навчання дітей, зокрема у Чопській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. І. Сечені функціонує 1 спеціальний  клас (9 клас), у якому навчається 5 учнів. Відповідно до нормативних документів у всіх закладах  організована  інклюзивна форма навчання. Станом на сьогодні до них зараховано 6 учнів. Особи з інвалідністю мають безперешкодний доступ до першого поверху кожного закладу освіти міста.

Вжито всіх необхідних заходів щодо охоплення дітей віком від трьох до п’яти років дошкільною освітою. В ДНЗ «Казка» відсутня черга на влаштування дітей. Тому діти, які мають реєстрацію проживання в місті Чоп, діти учасників АТО або військовослужбовців які перебувають на службі, за заявою батьків зараховуються в ДНЗ.

В мережі ДНЗ «Казка» діє 1 інклюзивна група для дитини з особливими освітніми потребами старшого дошкільного віку. Згідно норм група з наповнюваністю 15 дітей. Для дитини з особливими освітніми потребами створені всі необхідні умови. За кошти державної субвенції здійснено закупівлю обладнання для проведення занять. Проводяться додаткові корекційно-розвиткові заняття з додатковими спеціалістами.

У зв’язку зі створенням Чопської територіальної громади першочерговими завданнями управління є приєднання  закладів освіти та культури, зміна їх засновника, їх перейменування, затвердження статутів у нових редакціях, поетапне створення опорних закладів освіти та їх філій, забезпечення повноцінного харчування дошкільнят, учнів 1- 4 класів та пільгових категорій; належна організація фінансової та господарської діяльності.

Закладів освіти Чопської міської територіальної громади

1.Чопська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Чопської міської ради Закарпатської області:

кількість учнів – 670, кількість класів – 26.

2.Чопська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені Чопської міської ради Закарпатської області:

кількість учнів – 388, кількість класів – 20.

3.Есенський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради:

кількість учнів – 200, кількість класів – 11.

4.Соловківська філія Есенського опорного закладу загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради:

кількість учнів – 74, кількість класів – 9.

5.Соломонівська гімназія Ужгородської районної ради Закарпатської області:

кількість учнів – 89, кількість класів – 9.

6.Тисаашванська ЗОШ І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради Закарпатської області:

кількість учнів – 69, кількість класів – 9.

7.Червонівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради Закарпатської області:

кількість учнів – 157, кількість класів – 11.

8.Комунальний заклад «Петрівська початкова школа з дошкільним підрозділом» Ужгородської районної ради:

кількість учнів – 16, кількість класів – 3;

кількість дошкільнят – 17.

9.Есеньський дошкільний навчальний заклад «Веселка»:

кількість дошкільнят – 17 (20 на черзі).

10.Соломонівський дошкільний навчальний заклад «Усмішка»:

кількість дошкільнят – 28.

11.Тисаашванський дошкільний навчальний заклад:

 кількість дошкільнят – 30.

12.Соловківський дошкільний навчальний заклад:

кількість дошкільнят – 14.

На галузь «Освіта» за рахунок отриманої з державного бюджету субвенції профінансовано видатки  на суму 26 786,9 тис.грн..

На утримання установ освіти Чопської міської територіальної громади за звітний період 2021 року використано  кошти у загальній сумі  52 098,1 тис.грн.

На фінансування закладів дошкільної освіти з бюджету громади  за звітний період поточного року використано 12 385,0 тис.грн., з них, на виплату заробітної плати з нарахуванням спрямовано 10 870,2 тис.грн.  Забезпечено в повному обсязі виплату заробітної плати з врахуванням діючої мінімальної заробітної плати та розмірів посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС. На оплату видатків на придбання продуктів харчування по закладам дошкільної освіти використано 449,5  тис.грн., на оплату комунальних послуг та енергоносіїв  спрямовано кошти у сумі 798,6 тис.грн., на придбання матеріалів – 146,2 тис.грн., на медикаменти та перев’язувальні матеріали – 1,0 тис.грн., на придбання продуктів харчування по закладам дошкільної освіти використано 388,7 тис.грн., на оплату послуг – 115,7 тис.грн., на оплату комунальних послуг та енергоносіїв  спрямовано кошти у сумі 737,9 тис.грн., на оплату інших поточних видатків – 3,8 тис.грн.

На утримання інших працівників закладів загальної середньої освіти за рахунок коштів бюджету територіальної громади профінансовано видатки на суму 8 897,6 тис.грн., з яких, на оплату праці з нарахуваннями на суму 6 430,1 тис.грн., на оплату комунальних послуг та енергоносіїв  у сумі 1 168,5 тис.грн., на придбання матеріалів – 441,8 тис.грн., на відрядження – 0,1 тис.грн., на  інші видатки –  6,0 тис.грн., на  оплату послуг – 360,0 тис.грн.

За звітний період по «Програмі розвитку освіти Чопської міської територіальної громади на 2017-2022 роки» профінансовано видатки на оплату продуктів  харчування на суму 427,2 грн., також проведено винагороду дітям-медалістам на суму 2,0 тис.грн.

По «Програмі впровадження молодіжної, сімейної, дитячої та гендерної політики у Чопській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки»  на здійснення заходів використано кошти на допомогу дітям-сиротам в сумі 1,8 тис.грн.

За рахунок освітньої субвенції з державного бюджету проведено видатки на фінансування закладів загальної середньої освіти територіальної громади виключно на виплату заробітної плати з нарахуванням педагогічним працівникам на суму 26 786,9 тис.грн.

Видатки на фінансування спеціальної освіти мистецькими школами за рахунок бюджету громади становлять 3 954,6 тис.грн., з них, на виплату заробітної плати з нарахуванням спрямовано 3 732,6 тис.грн., на придбання матеріалів – 62,0 тис.грн., на оплату комунальних послуг та енергоносіїв  спрямовано кошти  в сумі 140,4 тис.грн., на оплату послуг – 12,5 тис.грн. на оплату інших поточних видатків використано коштів 7,2 тис.грн.

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за січень-вересень 2021 року в загальноосвітніх закладах територіальної громади  профінансовано видатки на заробітну плату педагогічним працівникам  на суму 17,1 тис.грн.

По «Програмі оздоровлення та відпочинку дітей Чопської міської територіальної громади на 2019-2021 роки» профінансовано видатки на придбання матеріалів на суму 10,0 тис.грн., на оплату продуктів  харчування на суму 35,1 тис.грн., на оплату послуг – 18,8 тис.грн.

На утримання установ освіти міста за січень – серпень 2021 року використано кошти у загальній сумі 2 309,8 тис.грн.

За рахунок власних надходжень бюджетних установ використано кошти на суму 495,1 тис.грн., з них, на оплату продуктів харчування – 439,8 тис.грн., на оплату послуг –30,8 тис.грн., на оплату за електроенергію – 24,5 тис.грн.

За рахунок коштів бюджету переданих із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду)профінансовано видатки на оплату по об’єкту  «Капітальний ремонт фасаду та приміщень будівлі Чопського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м.Чоп вул. Шкільна, 12. Коригування» на суму 1 733,3 тис.грн., в т.ч. проектні роботи  146,4тис.грн., по об’єкту «Капітальний ремонт приміщень, даху та фасаду будівлі початкової школи Чопського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 за адресою вул. Шкільна 11,м.Чоп» за проектні роботи  на суму 55,4 тис.грн., придбано ЗЗСО №2 шафу жарочну електричну на суму 26,0тис.грн.

1.8.1. Культура і мистецтво

Головна мета: здійснення заходів щодо реалізації державної політики у галузі культури, збереження культурного потенціалу міста, всебічного задоволення культурно-мистецьких та інформаційних потреб населення.

Оцінка поточної ситуації: заклади культури та народні колективи Чопської міської територіальної громади:

  1. Чопський міський Будинок культури (кількість гуртків – 14 (у тому числі любительських об’єднань та клубів за інтересами), у них – 234 учасники.
  2. Чопська дитяча музична школа (кількість вихованців – 150, кількість відділень – 5 (фортепіано, скрипка, духові інструменти, народні інструменти, вокал).
  3. Чопська міська дитяча бібліотека.
  4. Будинок культури села Есень.
  5. Бібліотека села Есень.
  6. Будинок культури села Соловка.
  7. Бібліотека села Соловка.
  8. Будинок культури села Соломоново.
  9. Бібліотека села Соломоново.
  10. Будинок культури села Тисаашвань.
  11. Народний хореографічний ансамбль сучасного танцю «Арабеск» Чопського міського Будинку культури.
  12. Народний клуб східного танцю «Наргіс» Чопського міського Будинку культури.
  13. Народний хореографічний ансамбль угорського танцю «Ритм» села Есень.
  14. Народний вокальний ансамбль «Стражанка» село Соломоново.

На утримання установ культури Чопської міської територіальної громади за січень – вересень поточного року  використано кошти у сумі 2 708,2 тис.грн.

За рахунок власних надходжень бюджетних установ використано кошти на оплату послуг та придбання предметів і матеріалів у сумі 40,7 тис.грн.

На виплату заробітної плати з нарахуванням працівникам бюджетних установ   закладів   культури  1 906,0 тис.грн..

Забезпечено в повному обсязі виплату заробітної плати з урахуванням діючої мінімальної заробітної плати та розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв спрямовано кошти  у сумі 125,9 тис.грн., на придбання матеріалів – 147,0 тис.грн., на оплату послуг – 131,3 тис.грн.(в т.ч. поточний ремонт будівлі Есенської філії КЗ Центру культури та дозвілля – 49,9 тис.грн.)

За звітний період по «Програмі відзначення в Чопській міській територіальній громаді державних та місцевих свят, історичних подій, знаменних і пам’ятних дат та інших заходів на 2021-2023 роки» на інші заходи в галузі культури і мистецтва на проведення культурно-мистецьких заходів використано кошти у сумі 398,0 тис.грн.

1.8.2. Фізична культура і спорт

Головна мета: створення необхідних соціально-економічних заходів для стабільного розвитку сфери фізичної культури та спорту, максимальне залучення до здорового способу життя всіх категорій  населення міста.

Оцінка поточної ситуації:

Міська дитячо-юнацька спортивна школа м. Чоп: кількість вихованців – 70; кількість відділень – 4 (бокс, легка атлетика, художня гімнастика, футбол).

За період з початку року профінансовано видатки на галузь «Фізична культура і спорт» у сумі 849,7 тис.грн.

Видатки спрямовані на оплату праці з нарахуванням працівників ДЮСШ – 531,3 тис.грн., оплату комунальних послуг та енергоносіїв у сумі 6,9 тис.грн. оплату послуг – 85,6 тис.грн.

На виконання «Програми розвитку фізичної культури і спорту у Чопській міській територіальній громаді на 2017-2022 роки» щодо зміцнення матеріально-технічної бази ДЮСШ та спортивних залів загальноосвітніх шкіл, прийняття участі шкільних команд та вихованців ДЮСШ у обласних спортивних змаганнях, використано кошти на суму 225,4 тис.грн., з них, на придбання спортивного інвентарю та спеціального одягу на суму 105,3 тис.грн., на відрядження – 45,2 тис.грн., на оплату послуг – 54,9 тис.грн., інші виплати – 20,0 тис.грн.

За період з початку року за рахунок власних надходжень бюджетної установи Чопська дитячо-юнацька спортивна школа придбано матеріали на суму 8,8 тис.грн., інші поточні видатки на суму 1,9 тис.грн.

1.9. Центр надання адміністративних послуг Чопської міської ради

Рішенням сорок третьої сесії сьомого скликання Чопської міської ради від 03 жовтня 2019 року № 27 було створене Управління Центр надання адміністративних послуг, як структурний підрозділ Чопської міської ради у вигляді управління без статусу юридичної особи.

Управління Центр надання адміністративних послуг Чопської міської ради (далі – Управління ЦНАП) здійснює свою діяльність за принципом «єдиного вікна», тобто прийом документів та видача результатів послуг здійснюється виключно через адміністраторів Управління ЦНАП.

Основною перевагою Центру є максимальне спрощення отримання адміністративних послуг населенням за мінімальної кількості відвідувань та в найкоротші терміни, а також відсутність контакту суб’єкта звернення з суб’єктом надання адміністративної послуги, що виключає корупційну складову в отриманні адміністративних послуг.

Прийом суб’єктів звернень в Управлінні ЦНАП становить п’ять днів на тиждень  без перерви на обід.

Штатна чисельність Управління ЦНАП становить вісім штатних одиниць, але на теперішній час працюють начальник Відділу надання адміністративних послуг, адміністратор, начальник Відділу державної реєстрації нерухомості, бізнесу та реєстрації місця проживання та два державні реєстратори та спеціаліст І категорії.

Через Управління ЦНАП надають послуги 7 служб міської ради: відділ архітектури та містобудування, відділ земельних відносин, відділ економіки та інвестицій, відділ міського господарства, служба у справах дітей, відділ реєстраційних дій, управління праці та соціального захисту населення.

Для ефективної реалізації повноважень Чопської міської ради були укладені Угоди про співробітництво з органами виконавчої влади, а саме: Управлінням Держпраці у Закарпатській області, Управлінням Держгеокадастру в Ужгородському районі Закарпатської області, Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, Управлінням ДСНС в Закарпатській області, сектором Державного агентства водних ресурсів України в Закарпатській області та Головним управлінням Державної міграційної служби України в Закарпатській області.

Завдяки укладеним Угодам мешканці міста мають змогу отримати адміністративні послуги вказаних органів виконавчої влади безпосередньо у місті Чоп, що значно економить час та кошти населення.

З метою найбільш повної реалізації прав громадян України Управлінням ЦНАП були також укладені Угода про співробітництво та взаємодію між Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області та Меморандум про співпрацю між Ужгородським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У відповідності до вищезазначених угод у приміщенні Управління ЦНАП здійснюють прийом громадян представники вказаних структур.

Станом на 01.10. 2021 року в Управлінні ЦНАП було надано 1833 послуг.

Найбільш популярними послугами, які надані через Управління ЦНАП є послуги: надання одноразової допомоги мешканцям Чопської територіальної громади,  реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, видача довідки про реєстрацію місця проживання, передача у приватну власність земельних ділянок та жилих приміщень у власність громадян, надання адресних довідок, видача витягів з ДЗК, надання довідки про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-ти річного віку.

У І кварталі  2021 року в рамках Програми «U-LEAD з Європою» Управління ЦНАП було оснащено сучасною комп’ютерною технікою і відповідною ортехнікою, забезпечено встановлення відповідного програмного забезпечення для потреб Управління ЦНАП за вказаною програмою, отримано нові сучасні меблі.

В приміщенні Управління ЦНАП бажаючі можуть скористатися інформаційними стендами або отримати консультацію безпосередньо від адміністраторів. Зокрема надаються роз’яснення стосовно переліку документів, необхідних для отримання адміністративних послуг, строків їх надання, способу отримання результату, суми оплати (у випадку платності послуги) тощо.

На офіційному сайті міської ради в рубриці «Управління Центр надання адміністративних послуг» у повному обсязі розміщена інформація про режим роботи Управління ЦНАП, його функції, завдання та основні напрями діяльності, працівників Управління ЦНАП, а також нове в отриманні адміністративних послуг.

Важливим показником роботи Управління ЦНАП є відсутність скарг від громадян щодо отримання послуг та роботи адміністраторів та реєстраторів. Черги в Управлінні ЦНАП відсутні, тому що адміністратори та реєстратори оперативно приймають документи, надають всю необхідну інформацію щодо вимог отримання послуг згідно чинного законодавства. Багато наших відвідувачів оцінили якість надання адміністративних послуг у книзі відгуків і пропозицій, яка розташована у секторі інформування на видному і доступному місці.

Пріоритетним напрямком для розвитку Управління ЦНАП є створення автоматизованої робочої станції для здійснення прийому документів для виготовлення паспорта громадянина України у формі ІD-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Робота по вирішенню питання закупівлі обладнання для видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон та організації захищених каналів зв’язку ДМС для доступу до підсистеми оформлення документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу та надавання зазначених послуг через Управління ЦНАП є актуальною, доцільною, спрямованою на підвищення рівня і якості обслуговування мешканців міста.

Управління ЦНАП постійно удосконалює свою роботу, розширює спектр послуг, забезпечує комфортне перебування відвідувачів в Управлінні ЦНАП та високу якість обслуговування. Велика увага приділяється підвищенню рівня професіоналізму, обізнаності адміністраторів та реєстраторів щодо надання адміністративних послуг.

Вся робота в Управління ЦНАП спрямована на якісне обслуговування населення за якомога коротший термін з дотриманням вимог чинного законодавства. 

За рахунок надходження в натуральній формі,  відповідно до технічного завдання  для  модернізації  ЦНАП,  у  рамках  фази   впровадження  програми «U-LEAD З ЄВРОПОЮ», згідно довідки за березень 2021 року отримано комп’ютерне обладнання на суму 267,7 тис.грн.

1.10. Соціальний захист та соціальне забезпечення

У випадку надходження повідомлень про домашнє насильство, УПСЗН, ЦСССДМ та ССД  Чопської міської ради, якщо постраждалою чи кривдником є дитина, спільно проводиться відвідування сім’ї, щодо якої надійшла заява чи повідомлення. В разі потреби – залучається до відвідування лікар, та по можливості – працівник поліції.

Робота щодо впровадження монетизації пільг, зокрема в частині актуалізації Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, триває: оновлення бази даних осіб пільгової категорії громадян, станом на 01.10.2021 року призначено пільги 524 громадянам.

Субвенція з державного бюджету на житло для дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, станом на 01.04.2021 року до УПСЗН Чопської міської ради не надходила; потреба в ній відсутня.

Кредиторська заборгованість на звітну дату по галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення» по видатках загального фонду, які здійснюються за рахунок коштів державного бюджету є прострочена та становить 27,7 тис.грн., кредиторська заборгованість за рахунок коштів місцевого бюджету по оплаті послуг зв’язку та компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян у сумі 115,5 тис.грн., в т.ч. 107,1 тис.грн. прострочена, що виникла  по причині не проведення оплати по незахищеним видаткам за рішенням суду.

За січень - вересень 2021 року профінансовано видатки на галузь «Соціальний захист та соціальне забезпечення» у загальній  сумі  1 143,5 тис.грн.

За рахунок коштів бюджету Чопської міської територіальної громади на інші видатки по соціальному захисту населення використано кошти у сумі 784,8 тис.грн., з них, на виконання:

1) Цільової комплексної  програми „Турбота”  на 2021 – 2022 роки на заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення  населення профінансовано видатки на суму 625,4 тис.грн.;

2) «Міської програми надання інших пільг окремим категоріям громадян міста Чоп  на 2021 рік» на надання інших пільг відповідно до законодавства профінансовано видатки  на суму 6,5 тис.грн.;

3) «Програми впровадження молодіжної, сімейної, дитячої та гендерної політики у Чопській міській територіальній громаді на 2021 - 2025 роки»  на здійснення заходів використано кошти на суму 27,7 тис.грн.

На утримання та забезпечення діяльності Міського центру соціальних служб Чопської міської ради використано кошти у загальній сумі  358,7 тис.грн. Видатки за звітний період спрямовано на виплату заробітної плати з нарахуванням  у сумі 353,4 тис.грн., на придбання матеріалів – 2,4 тис.грн., на оплату послуг та інші видатки – 2,9 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь