Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чопська міська рада затвердила Стратегію розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки

Дата: 21.12.2021 16:08
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

На черговому засіданні сесії Чопської міської ради затверджено головний документ громади на майбутні 6 років.

Стратегічне планування є одним з найважливіших напрямів планової діяльності території в цілому й визначає зміст основної функції управління. Суть стратегічного планування полягає у виділенні істотного у всьому комплексі змін, бажаного і можливого становища територіальної громади у майбутньому.

Щоб кошти, які акумулюються в бюджеті Чопської міської територіальної громади використовувались для зростання, активні громадяни громади, підприємства, установи, організації, структурні підрозділи Чопської міської ради протягом 2021 року працювали над стратегічним плануванням розвитку громади.

Цей документ готувався на довготривалу перспективу і опирається на реальні фінанси, які можна залучити. Процес його підготовки відповідав правилам громадської участі.

Підготовка Стратегії розвитку відбувалася у відповідності з методологією, запропонованою програмою «U-LEAD з Європою» та іншими методиками із стратегічного планування.

Створений разом з громадою стратегічний план, незалежно від особистісних якостей керівників або політичної ситуації, спрямовується на покращення стандартів життя, зміцнення місцевої демократії, виховання суспільно-активних громадян.

10 грудня 2020 року Чопська міська територіальна громада в рамках Програми «ULEAD з Європою» перемогла у відборі громад для надання підтримки у розробці Стратегій розвитку. Загалом організатори отримали 183 заявки, з яких обрали 48 переможців, серед котрих і Чопська МТГ.

Нашій громаді допомагали експерти «U-LEAD з Європою». Протягом року вони надавали консультації онлайн. Загалом повністю курували процес написання стратегій розвитку територій від створення робочої групи до моменту затвердження вже готового документу.

Стратегія розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022- 2027 роки (далі – Стратегія) є документом, що визначає тенденції та основні проблеми соціально-економічного розвитку громади, стратегічні та оперативні цілі, пріоритети розвитку громади на відповідний період, основні завдання, етапи та механізми їх реалізації, систему моніторингу та оцінки результативності.

Стратегічне бачення Чопської міської територіальної громади розроблялося учасниками фокус-групи та визначає, якою має бути громада в майбутньому. Бачення об’єднує сукупність конкретних характеристик та стратегічних цілей розвитку:

Чопська міська територіальна громада

Транспортно-логістичний центр на кордоні з ЄС, приваблива територія для введення підприємництва та комфортного проживання мешканців

Розробка Стратегічного плану розвитку Чопської міської територіальної громади розпочалася зі створення Робочої групи.

Було обговорено галузеві SWOT-аналізи, запропоновано сценарії розвитку громади. Залучення ділових кіл до розробки проекту стратегії відбувалося на всіх етапах, одночасно найбільш активне залучення представників бізнесу відбувалося на етапі визначення смарт-спеціалізації та під час роботи групи з економічної тематики. За результатами засідань були сформовані за пропозиціями бізнесу певні стратегічні цілі, спрямовані на вдосконалення розвитку економіки.

Широке коло громадськості могло долучитися до розробки Стратегії через опитування на веб-сайті Чопської міської ради,  мережі Фейсбук та безпосередньо під час збору аналітичних даних.

Дякуємо всім, хто працював над Стратегією розвитку Чопської міської територіальної громади на 2022-2027 роки: робочій групі стратегічного планування, депутатам, експертам, структурним підрозділам Чопської міської ради, небайдужій громадськості, всім, хто знайшов час та вніс свої пропозиції. Дякуємо і за виважену критику.

Розуміємо, що ухвалена сьогодні Стратегія – це не край, а початок роботи. Аби досягти поставлених у ній цілей, попереду нас чекає велика робота. Кожен пріоритет, а їх в документі три, продовжимо напрацьовувати із конкретними проектами, які наблизять нас до мети розвитку Чопської міської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь