Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про захисні споруди цивільного захисту Чопської міської територіальної громади

Дата: 22.12.2021 17:32
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

Під час виникнення на території  громади  надзвичайних ситуацій населення може укриватись у сховищах цивільного захисту, протирадіаційних укриттях (ПРУ) та  приміщеннях, які пристосовані для укриття (найпростіші укриття).

У Чопській МТГ знаходяться та функціонують 7 сховищ, 1 протирадіаційне  укриття (готові або обмежено готові), зокрема у:

м. Чоп (4 - сховища)

с. Тисаашвань (2 - сховища)

с. Петрівка (1 - сховища)

с. Соломоново (1- ПРУ)

Також  по м. Чоп знаходяться 18 найпростіших укриттів, більшість із яких із доступом для маломобільних груп населення (інвалідів), йде робота по збільшенню їхньої кількості на території громади.

 Після сигналу "Увага всім!" і доведення команди на укриття населення (доводиться за допомогою електросирен, гудків підприємств, вуличних гучномовців, телебачення та радіомовлення) необхідно:

1. Попередити сусідів (колег по роботі).

2. Взяти з собою особисті документи, теплі речі та харчові продукти з водою, медикаменти, предмети гігієни.

3. До сховища та підвальних приміщень забороняється приносити:
- громіздкі речі;
- домашніх тварин;
- сильно пахучі й займисті речовини.

4. Залишаючи квартиру – вимкніть електроживлення, перекрийте газ і воду.

5. Надайте допомогу дітям та літнім людям та інвалідам під час руху.

Під час знаходження у сховищі та підвальних приміщеннях забороняється:

1. Ходити по приміщенню без потреби.
2. Шуміти, палити.
3.  Самовільно заходити до службових приміщень.
4. Намагатися самовільно включати (виключати) агрегати спеціального обладнання сховища.
6. Запалювати відкритий вогонь.

З метою організації захисту населення в сучасних умовах використовуються захисні споруди цивільного захисту (сховища, протирадіаційні укриття), а також найпростіші укриття.

 Сигнали оповіщення цивільного захисту:
– “ПОВІТРЯНА ТРИВОГА” – швидко вдягніться, візьміть засоби індивідуального захисту, документи, медикаменти, запас харчів, вимкніть електроенергію, газові прилади та негайно укривайтеся у захисній споруді (найпростішому укритті);
– “ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ” – подається місцевим підрозділом з питань цивільного захисту через систему оповіщення, місцеве радіо, кабельне телебачення  та за допомогою пересувних гучномовців;
– “РАДІАЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА” – негайно надягніть засоби індивідуального захисту та дійте так само як під час сигналу “ПОВІТРЯНА ТРИВОГА”;
– “ХІМІЧНА НЕБЕЗПЕКА” – негайно надягніть протигаз, засоби захисту шкіри та укрийтеся у захисній споруді (найпростішому укритті).

Порядок заповнення захисних споруд людьми, які укриваються

Заповнення захисних споруд проводиться за сигналами оповіщення цивільного захисту. Особи, що укриваються, повинні прибувати у захисну споруду із засобами індивідуального захисту та дводобовим запасом продуктів у поліетиленові пакування (якщо вони не закладені у захисній споруді) та мати при собі найнеобхідніші речі. Забороняється приносити у захисну споруду легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі, приводити тварин. Заповнювати захисні споруди необхідно організовано, без паніки. Розміщує людей у відсіках особовий склад формувань з обслуговування захисних споруд. Осіб, що прибули з дітьми, розміщують в окремому відсіку чи у місці, спеціально відведеному для них. Дітей, людей похилого віку і людей із поганим самопочуттям розміщують у медичній кімнаті або біля огороджувальних конструкцій і ближче до повітроводів. Особи, що укриваються, під час перебування у захисній споруді повинні виконувати усі вказівки командира й особового складу формування, що стосуються перебування у споруді, надавати їм необхідну допомогу. У захисній споруді забороняється палити, шуміти, запалювати без дозволу гасові лампи, свічки, не слід ходити по приміщеннях без особливої потреби, необхідно дотримуватись дисципліни, якнайменше рухатися. Для повноцінного відпочинку можна тримати у захисній споруді або брати з собою легкі підстилки й невеликі подушки з поролону, губчатої гуми або іншого синтетичного матеріалу.
Оповіщення осіб, що укриваються, про ситуацію поза захисною спорудою і про сигнали та команди, здійснюється командиром групи (ланки) з обслуговування захисної споруди або безпосередньо радіотрансляційною мережею.

Вихід із захисної споруди здійснюється за командою “Відбій” (після уточнення обставини у районі захисної споруди, а також у випадках вимушеної евакуації у порядку, який установлюється командиром групи (ланки) з обслуговування захисної споруди)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь