Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нагадування щодо необхідності укладання договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами

Дата: 05.01.2022 10:22
Кількість переглядів: 449

Фото без опису

Шановні мешканці Чопської МТГ, нагадуємо!

Чопська міська рада повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців Чопської міської територіальної громади про необхідність укладання договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року споживачі зобов’язані укласти договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до ст. 35-1 Закону України «Про відходи» від 05.03.1998 року № 187/98-ВР поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування.

Одночасно повідомляємо що відповідно до протоколу №3 від 26.04.2021 р., рішення конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Чопської міської ради та рішення виконавчого комітету Чопської міської ради від 27.04.2021 № 171 «Про введення у дію рішення конкурсної комісії щодо визначення переможця конкурсу» виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Чопської міської територіальної громади визначено - ТОВ «АВЕ Ужгород».

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» від 10.11.2008 р. № 1070 затверджено типовий договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

Укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача 

Відмова споживача від укладення договору суперечить вимогам ч. 3 ст. 6, ст. ст. 627, 630 Цивільного Кодексу України, ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ст. 35-1 Закону України «Про відходи».

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", споживач зобов'язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Відсутність договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами може бути розцінено як адміністративне правопорушення, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наполегливо рекомендуємо, фізичним та юридичним особам, які з об’єктивних причин не уклали договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами, у найкоротші терміни, укласти відповідні договори з ТОВ «АВЕ Ужгород» за адресою: 88000, м. Ужгород, вул. Православна набережна, буд. 7 (сервісний центр). Тел.: +38(050) 4347700 (гаряча лінія), +38(050) 3738730 (абонентний відділ), +38(050) 3738739 (адміністрація), +38(0312) 673348.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь