Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У міській раді обговорили питання розвитку Чопського ЗЗСО №1 та харчування учнів 1-4 класів (ФОТО)

Дата: 12.01.2022 16:48
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Сьогодні, 12 січня, у залі засідань міської ради відбулося обговорення керівництва міської ради з представниками батьківського комітету учнів 1-4 класів Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів№1 щодо подальших планів і перспектив розбудови ЗЗСО. Зокрема, було зазначено, що упродовж останніх років було реалізовано чимало проєктів.

На сьогодні закінчені роботи по капітальному ремонту крівлі та внутрішніх приміщень у початковій школі, повністю оновлені класні та підсобні приміщення, замінено електромережу, підлогу, двері, викладено плиткою сходову клітину.  За 2022 рік будуть виконані роботи по утепленню фасаду будівлі.

 В основному корпусі закладу проведено капітальний ремонт крівлі, частково виконані роботи по капітальному ремонту фасаду з утепленням та фарбуванням. На цей рік продовжуватимуться  роботи по капітальному ремонту внутрішніх приміщень. Фінансування цих проєктів здійснюється виключно з місцевого бюджету.

Із метою покращення матеріально-технічної бази повністю виконані вимоги стандарту Нової української школи, закуплено меблі, мультимедійне обладнання, комп’ютерну техніку, дидактичні матеріали, спортінвентар. Проєктори та дошки будуть встановлені наступного тижня. Дані закупівлі здійснювалися  співфінансуванням з місцевого бюджету у сумі 430 000 грн. Крім того, закуплено 42 комплекти учнівських парт на суму 97 470 грн.

Також обговорено питання щодо надання якісного та збалансованого харчування учнів 1-4 класів за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до нових норм організації харчування у закладах освіти. Із січня 2022 року впроваджуються нові Норми та Порядок організації харчування. Відповідно до вимог законодавства за рахунок коштів місцевого бюджету забезпечується безкоштовне харчування дітей пільгової категорії: діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються  у спеціальних та інклюзивних класах та діти, сім’ї  яких отримують соціальну допомогу, діти із  малозабезпечених сімей. Усі інші категорії, зокрема, учні 1-4 класів, забезпечуються безкоштовним харчування відповідно до рішення місцевої ради та фінансового ресурсу. На сьогодні в закладах освіти нашої територіальної громади безкоштовне  харчування забезпечується, крім дітей пільгової категорії, і для учнів 1-4 класів (663 дитини).  Вартість одного дітодня складає 20 грн.

За минулий рік для забезпечення харчування використали 1 053 600 грн. Меню розробляється відповідно до вимог чинного законодавства та затверджується Територіальним управлінням Держпродспоживслужби  в Закарпатській області.

Такі зустрічі будуть проведені з батьківськими комітетами кожного закладу освіти окремо у визначені терміни, оскільки питання якісної матеріально-технічної бази закладів освіти та харчування учнів у них є пріоритетним завданням міської ради. Оскільки Чопська міська рада та управління освіти, культури, молоді та спорту ставлять за мету почути об’єктивну думку батьків  щодо організації харчування та інших нагальних питань.

Попередньо з запропонованим меню можна ознайомитися за посиланням.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь