Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У міській раді обговорили питання розвитку Чопського ЗЗСО №2 імені Іштвана Сечені та харчування учнів 1-4 класів (ФОТО)

Дата: 20.01.2022 16:07
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

Сьогодні, 20 січня, у залі засідань міської ради відбулося обговорення керівництва міської ради з представниками батьківського комітету учнів 1-4 класів Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені щодо подальших планів і перспектив розбудови ЗЗСО. Зокрема, було зазначено, що упродовж останніх років було реалізовано чимало проєктів.

Упродовж  2019-2021 року запущені великі проєкти по капітальному ремонту будівель та зміцненню матеріально технічної бази Чопського ЗЗСО І-ІІІ ступенів  №2 імені Іштвана Сечені, а саме: здійснено заміну крівлі на суму 3 432 135 грн.

Підходять до завершення  капітальні роботи щодо  оновлення коридорів, класних та підсобних приміщень, фізкультурного залу з заміною електромережі, улаштування санвузла з безперешкодним доступом. Ці роботи виконувалися за рахунок коштів Благодійного Фонду «За Закарпатський угорський інститут». Роботи були розпочаті восени 2020 року, наступним етапом стане капітальний ремонт харчоблоку. Крім того, у подальшому заплановано утеплення фасаду приміщення закладу.

Повністю виконані вимоги стандарту Нової української школи, закуплено меблі, мультимедійне обладнання, комп’ютерну техніку, дидактичні матеріали, спортінвентар. Ці закупівлі здійснювалися  співфінансуванням з місцевого бюджету у сумі 430 000 грн. (сума загальна для всіх закладів).

Закуплено стелажі для читального залу та книгосховища бібліотеки на суму 22 863  грн.

Уперше закуплено для учнів 1-4 класів угорськомовний варіант журналу «Чарівний ліхтарик» / «Csodalámpa».

Придбано нове обладнання для харчоблоку на суму 120 000 грн.

Також обговорено питання щодо надання якісного та збалансованого харчування учнів 1-4 класів за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до нових норм організації харчування у закладах освіти. Із січня 2022 року впроваджуються нові Норми та Порядок організації харчування. Відповідно до вимог законодавства за рахунок коштів місцевого бюджету забезпечується безкоштовне харчування дітей пільгової категорії: діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються  у спеціальних та інклюзивних класах та діти, сім’ї  яких отримують соціальну допомогу, діти із  малозабезпечених сімей. Усі інші категорії, зокрема, учні 1-4 класів, забезпечуються безкоштовним харчування відповідно до рішення місцевої ради та фінансового ресурсу. На сьогодні в закладах освіти нашої територіальної громади безкоштовне  харчування забезпечується, крім дітей пільгової категорії, і для учнів 1-4 класів (663 дитини).  Вартість одного дітодня складає 20 грн.

За минулий рік для забезпечення харчування використали 1 053 600 грн. Меню розробляється відповідно до вимог чинного законодавства та затверджується Територіальним управлінням Держпродспоживслужби  в Закарпатській області.

Нагадаємо, що 12 січня відбулася зустріч із батьками учнів 1-4 класів Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1. Такі зустрічі будуть продовжуватися з батьківськими комітетами кожного закладу освіти окремо у визначені терміни, оскільки питання якісної матеріально-технічної бази закладів освіти та харчування учнів у них є пріоритетним завданням міської ради. Оскільки Чопська міська рада та управління освіти, культури, молоді та спорту ставлять за мету почути об’єктивну думку батьків  щодо організації харчування та інших нагальних питань.

Попередньо з запропонованим меню можна ознайомитися за посиланням.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь