Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 11.02.2022 10:35
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

Сьогодні, 11 лютого, в онлайн-режимі відбулося позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ і НС, були присутні начальник   Управління освіти, культури, молоді і спорту Ольга Бізіля, головний спеціаліст правового відділу Анатолій Павліш, директор КНП ЧМР «Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги» Марина Станко.

На засіданні було розглянуто наступні питання:

  1. Про  погіршення  стану  епідемічної ситуації  захворюваності на ГРВІ і COVID-19 на території Чопської міської територіальної громади. 
  2. Про видачу COVID-сертифікатів, відповідальність за фальсифікацію результатів ПЛР тестування  та сертифікатів про вакцинацію.

Із 11 лютого у Закарпатській області почне діяти «червоний» рівень епіднебезпеки. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій   8 лютого. 

«Червоний» рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень: 

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  • робота закладів освіти, крім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Вказані обмеження не діятимуть, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) повністю імунізовані та мають «зелений» COVID-сертифікат або чинний негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР або тест на антиген), або сертифікат про одужання від коронавірусної хвороби. 

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на «червоному» рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил. 

У зв’язку з ростом захворювань на COVID-19, яке фіксується останнім часом в громаді, було прийнято рішення з 24 січня відправити учнів на канікули, а з 31 січня  по 13 лютого перевести дистанційну форму навчання в закладах загальної середньої освіти, закладах позашкільної освіти Чопської міської територіальної громади. Три тижні (тиждень канікул та два тижні карантину)  дали гарний результат по зниженню захворюваності серед учнів та педагогічного колективу. Відповідно до інформації Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради  про стан вакцинації працівників та захворюваності серед учнів та вчителів закладів загальної середньої освіти Чопської МТГ на ГРВІ та COVID станом  на 10 лютого 2022 року:

№ з/п

Назва закладу освіти

К-сть працівників

К-сть вакцинованих 2 дозами

К-сть учнів у закладі

К-сть хворих учнів

% хворих

1.

Чопський ЗЗСО  

  І-ІІІ ст. №1

 

79

 

79

 

691

 

45

 

6,5

2.

Чопський ЗЗСО       І-ІІІ ст. №2 ім.І.Сечені

 

62

 

62

 

396

 

57

 

14

3.

Червонівський ЗЗСО І-ІІІ ст.

 

27

 

25

 

163

 

20

 

12,3

 

4.

Соломонівська гімназія

 

27

 

27

 

89

 

2

 

2,24

5.

Тисаашванська гімназія

 

24

 

24

 

67

 

7

 

10

6.

Есенський ОЗЗСО        І-ІІІ ст.

 

41

 

41

 

188

 

6

 

3

7.

Соловківська філія Есенського ОЗЗСО    І-ІІІ ст

 

14

 

14

 

63

 

5

 

8

8.

Петрівська початкова школа

 

9

 

9

 

15

 

0

 

0

Ці показник дозволяють у «червоній» зоні відновити учбовий процес.

Складніша ситуація по захворюваності у дошкільних закладах громади станом на 10.02.2022 року:

№ з/п

Назва закладу освіти

К-сть працівників

К-сть вакцинованих 2 дозами

К-сть дітей у закладі

К-сть відсутніх дітей

% хворих

1.

ЗДО «Казка»

60

60

240

126

52,5

2.

Тисаашванський ЗДО

12

12

27

12

44,4

3.

Соломонівський ЗДО»Усмішка»

18

18

27

12

44,4

4.

Есенський ЗДО «Веселка»

8

8

27

12

44,4

5.

Соловківський ЗДО

5

5

20

5

25

6.

Петрівська початкова школа з дошкільним підрозділом

4

4

10

0

0

 Заслухавши інформацію доповідачів, було вирішено відновити навчальний  процес у закладах загальної середньої освіти,  КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ» та його філіях, Чопській МШ з 14 лютого. Разом із тим призупинено освітній процес у закладах дошкільної освіти Чопської міської територіальної громади із внесенням змін у графік та режим роботи з 14.02.2022 по 27.02.2022 у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19, на грип та ГРВІ, окрім Петрівської початкової школи з дошкільним підрозділом.

Про видачу COVID-сертифікатів розповіла директор КНП ЧМР «Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги» Марина Станко, котра відзначила, що COVID-сертифікат – документ в електронній формі, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби, який формується та видається уповноваженою установою держави, містить персональні дані власника і передбачає можливість автоматизованої перевірки чинності документа та його належності власникові.

COVID-сертифікат може бути внутрішнім, міжнародним та іноземним.

Внутрішній COVID-сертифікат України – сертифікат, виданий в Україні та призначений для використання на території України, який формується у разі виявлення бажання запитувача, підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби та не містить медичних даних власника; невід’ємною частиною зазначеного сертифіката є відцифрований образ його обличчя, що відображається в е-паспорті/е-паспорті для виїзду за кордон;

Міжнародний COVID-сертифікат України – виданий в Україні та призначений для використання на території України та за межами України сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби (UA COVID Сertificate).

Іноземний COVID-сертифікат – сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або методом Ag-RDTs або одужання особи від зазначеної хвороби, який формується та видається уповноваженою установою держав – членів довірчої мережі Європейського Союзу або уповноваженою установою іноземної держави, з якою Україною укладено міжнародний договір про взаємне визнання.

Отже, COVID-сертифікат є документом і за його підроблення та використання законодавством передбачено кримінальну відповідальність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь