Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі провели заходи, присвячені вшануванню річниці бойових дій при Дебальцеві та подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 18.02.2022 14:02
Кількість переглядів: 1089

Фото без опису

Сьогодні, 18 лютого, у комунальному закладі «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ» відбувся вечір – реквієм з нагоди увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні «Небесна сотня на сторожі гідності!» та заходи, присвячені вшануванню річниці бойових дій при Дебальцеві.

Захід розпочався з показу стрічки-спомину «Небесна сотня на сторожі гідності!» та Державного Гімну України.

«Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України.

Сьогодні ми відзначаємо дату, яку продиктувала сама історія, яку українці вибороли патріотизмом, прагненням до свободи, прагненням жити гідно на своїй землі», — відзначили ведучі заходу Анна Зубець і Ніка Букова.

Із ліричними і зворушливими номерами виступили вокальний ансамбль «Талісман»,  ансамбль студії сучасної естрадної пісні «Феєрверк»,  вокальний ансамбль “Талісман”, ансамбль сучасного танцю «Арабеск», солістка КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ» Валентина Горбей, студентки-практиканти комунального закладу вищої освіти «Ужгородський  інституту культури та мистецтв» Анна Павлечко, Евеліна Галай та Антоніна Яцканич.

Також цього дня було вшановано річницю бойових дій при Дебальцеві. Згадано полеглих Олега Коваля та Артема Коханого.

«У січні-лютому 2015 року відбувся черговий виток загострення в районі АТО. Найбільш складна ситуація склалася в районі Донецького аеропорту та Дебальцевого. Бойовики, маючи підтримку підрозділів Збройних сил РФ, намагалися будь-якою ціною ліквідувати.  За даними Генерального штабу ЗСУ, з 15 січня до 18 лютого під Дебальцевим загинуло 110 військовослужбовців, ще 270 було поранено, 7 – взято в полон, а 18 – зникли безвісти.

Хай пам'ять всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі», — наголосила ведуча. 

Тож хвилиною мовчання присутні вшанували невмирущу пам’ять про загиблих воїнів Небесного Війська, про всіх загиблих воїнів, тих, хто поклав свої голови за наше майбутнє.

Насамкінець настоятель Парафії Преображення Господнього м. Чоп отець Аттіла провів молебень за полеглими героями України. Після чого  присутні поклали квіти до пам’ятного знаку “Вшанування учасників бойових дій на Сході України” та запалили свічки у формі тризуба на плащі Героїв Майдану.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь