Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення до громади

Дата: 23.02.2022 18:30
Кількість переглядів: 282

 

В Україні з 2014 року триває війна, але останні місяці країна-агресор вдається до грубих провокацій і ескалації.

Росія максимально нагнітає безпекову ситуацію, погрожує Україні та Європі, шантажує ціною на газ, обстрілює позиції наших Збройних сил, бомбить дитячі садки, житлові райони й цивільну інфраструктуру, вбиває військових та мирних громадян і при цьому вимагає для себе так званих «гарантій безпеки».

Російське керівництво вдається до агресивних інформаційних атак на Україну. У хід пішли нашвидкуруч зроблені фейки про нібито обстріли Ростовської області, про спроби прориву кордону диверсійними групами та вже відомі всім нам варіанти альтернативної історії в інтерпретації Путіна, які не мають нічого спільного з реальністю.

Тепер же Росія визнала «незалежність» так званих «ДНР» та «ЛНР», таким чином вкотре порушивши суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Цей акт засудив весь цивілізований світ.

І наша влада, і провідні світові лідери докладають максимум зусиль для того, щоби врегулювати ситуацію політико-дипломатичним шляхом, зупинити провокації та ескалацію з боку Росії. Свідчення тому – десятки перемовин на найвищому рівні, що відбулися протягом останніх кількох тижнів й особливо в останні дні.

Ведеться активна робота щодо посилення санкційного тиску на Росію, який змусить керівництво Кремля відмовитися від своїх агресивних планів і понести реальні економічні втрати.

Наша держава в цілодобовому режимі розбудовує територіальну оборону, посилює нашу обороноздатність, веде активну співпрацю з нашими союзниками, які почали допомагати Україні сучасним оборонним озброєнням, а не лише словами підтримки.

Наша держава хоче миру, ми прагнемо сісти за стіл переговорів і вести конструктивний діалог, проте Україна не готова поступатися національними інтересами чи суверенітетом.

Ми, депутати Чопської міської ради, повністю підтримуємо зусилля Президента України Володимира Зеленського, вітчизняних дипломатів, а також наших захисників – Збройні сили України.

Закликаємо всі політичні сили до єдності, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти тиску з боку агресора, не розхитувати політичну ситуацію всередині країни.

Звертаємося до жителів нашої громади й усіх українців із закликом не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки й не підігрувати агресору. Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців.

Ми просимо всіх, хто має таку можливість, підтримати загони територіальної оборони, максимально сприяти їхній розбудові. Водночас громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати свій звичайний спосіб життя – це забезпечить нормальну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних сил захищати Україну.

Скільки б від нас не вимагали віддати частину чи увесь суверенітет України, скільки б не шантажували, ми на це не погодимося.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь