Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Усиновлення дітей під час воєнного стану

Дата: 17.03.2022 10:29
Кількість переглядів: 375

Шановні громадяни!

?Звертаємо увагу, що інформація, яку поширюють на різних ресурсах, у тому числі через соціальні мережі щодо спрощеної процедури усиновлення у воєнний період – не відповідає дійсності! Це фейк!!!!

Усиновлення, як і раніше, відбувається за порядком, визначеним законодавством у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. № 905, якою затверджено Порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей. Тобто усиновлення відбувається виключно у судовому порядку.?

Служби у справах дітей області наразі працюють у звичному режимі і в разі виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування чи опинилися у складних життєвих обставинах, невідкладно здійснююьть відповідне реагування, як передбачено чинним законодавством України.

Наразі можливе виключно тимчасове влаштування дітей, залишених батьківського піклування (які з тих чи інших причин втратили зв’язок із батьками, де є відомості, що батьки загинули, тощо) у сім’ї громадян України. Для цього громадянам, яким стало відомо про таких дітей або які виявили бажання, щоб до їх сімей були влаштовані діти, мають звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання із відповідною заявою та паспортом. Водночас звертаємо увагу, що тимчасове влаштування дитини у родину ніяким чином юридично не прирівнюється до її усиновлення та носить тимчасовий характер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь