Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо підтвердження усиновлення

Дата: 17.03.2022 10:31
Кількість переглядів: 562

Фото без описуДо служб у справах дітей області надходять численні звернення від громадян, які усиновили дитину, або які взяли дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування під опіку/піклування, є прийомними батьками, батьками-вихователями з приводу підтвердження відповідного статусу шляхом видачі довідок службами у справах дітей.

?Виходячи з наведеного, повідомляємо про таке.

Усиновлення – це юридичний процес, під час якого рішенням суду створюються нові, постійні відносини між батьками та дитиною, і який полягає у передачі батьківських прав та обов’язків від однієї родини до іншої, це прийняття у сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих так і з боку дитини. Отже підтвердженням того, що особа є усиновителем дитини, є відповідне рішення суду.

Опіка, піклування над дитиною встановлюється рішенням районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади (органи опіки та піклування) або судом. Отже, підтвердженням того, що особа є опікуном/піклувальником дитини, є відповідне рішення органу опіки та піклування або суду.

Дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї створюються рішенням районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад. Документ, що підтверджує повноваження батьків-вихователів та прийомних батьків є розпорядження/рішення про створення дитячого будинку сімейного типу/прийомної сім’ї та влаштування на спільне проживання та виховання дітей. ?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь