Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі вулицю Московську перейменували на вулицю Героїв України

Дата: 30.03.2022 14:28
Кількість переглядів: 608

Відповідно до рішення №1 позачергового засідання 16 сесії від 29 березня 2022 року у зв’язку з російським вторгненням в Україну, враховуючи думку громади, з метою дерусифікації міста та забороною пропаганди символіки країни – агресора було перейменовано вулицю Московську на вулицю Героїв України.

Що потрібно знати?

Місце реєстрації (так звана «прописка»), штамп у паспорті обов’язково змінювати не потрібно.

По-перше, зміна назви вулиці не є зміною місця проживання, а, по-друге, чинним законодавством не передбачено обов’язку змінювати «штамп» у паспорті у зв’язку зі зміною назви вулиці.

Однак усі охочі жителі вулиці Героїв України мають можливість здійснити безкоштовну зміну прописки в паспорті або додатку до ID-карти у Відділі державної реєстрації нерухомості, бізнесу та реєстрації місця проживання Управління Центр надання адміністративних послуг (м. Чоп, вул. Головна, 43, І поверх).

Обов’язково вносити зміни до документів на житло, нерухомість не потрібно.

Чинним законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно (свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиці, на якій розміщена нерухомість.Тому документи залишаються чинними й ніхто не має права вимагати їх заміни.

Водночас, за власною ініціативою або у разі потреби (купівлі-продажу, дарування тощо) власник майна, стосовно якого відбулися зміни в назві вулиці, має право звернутися до органу держреєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Під час продажу або іншого відчуження нерухомого майна, ці документи будуть замінюватися за загальною процедурою.

Зміни до документів про право власності на нерухоме майно необхідно буде вносити лише якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва.

Зміна назви вулиці також не стане підставою для не отримання субсидії – інформація про перейменування вулиць зафіксована у всіх державних органах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь