Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Чопської міської ради протягом 2021 року

Дата: 20.05.2022 11:44
Кількість переглядів: 593

Фото без опису

Керуючись Законом України «Про органи місцевого самоврядування в Україні», Кодексом України про адміністративні правопорушення, протягом 2021 року адміністративна комісія при виконавчому комітеті Чопської міської ради (далі – адміністративна комісія) здійснювала свою діяльність, виконуючи покладені на неї завдання.

Діяльність адміністративної комісії ґрунтується на принципах законності, охорони інтересів особи та держави, гласності, публічності, самостійності і незалежності у прийнятті рішень, рівності учасників адміністративного процесу перед законом

Завдання адміністративна комісія  здійснювала шляхом розгляду справ про адміністративні правопорушення, виховання громадян у дусі чіткого і неухильного дотримання існуючих норм права, чесного ставлення до державного і громадського обов’язку, поваги до прав, честі й гідності громадян, а також запобігання нових правопорушень, як самими правопорушниками, так і іншими особами.

Засідання з розгляду адміністративних правопорушень проводилися по мірі надходження справ про адміністративні правопорушення.

Упродовж  2021 року на розгляд адміністративної комісії надійшло 18 протоколів про адміністративні правопорушення.

За звітний період адміністративною комісією при Виконавчому Комітеті Чопської міської ради  року проведено 7 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 18 протоколів про адміністративні правопорушення.

За результатами розгляду вказаних справ винесено  постанови, згідно із якими:

  • 5 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 1972 грн (в т.ч. 3 осіб - за порушення Правил благоустрою – сума штрафів 1870 грн.; 1 особа - за Порушення правил утримання собак і котів – штраф 51 грн.; 1 особа За Порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями).
  • 4 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження - за Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.
  • 5 справ закрито за закінченням строку накладання адміністративного стягнення відповідно до статті 38 КУпАП
  • 3 справи повернуто для належного оформлення.

Адміністративні справи розглядались за ознаками правопорушення, передбачених наступними статями кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • Статті 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» – 15 адміністративних справ
  • Статті 156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння» - 1 адміністративна справа
  • Статті 154 «Порушення правил утримання собак і котів» - 1 адміністративна справа.
  • Статті 150. Порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями. » - 1 адміністративна справа.

Адміністративною комісією накладено адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму  1972 грн.

Добровільно сплачено штрафів на суму 1581 грн.

Для примусового виконання направлено матеріали в ДВС на суму 391 грн

З метою повного, всебічного та об’єктивного розгляду справ та прийняття рішень на засідання адміністративної комісії систематично запрошуються представники служб, які складають протокол про адміністративне правопорушення .

Адміністративна комісія протягом 2021 року чітко виконувала основні покладені завдання, дотримувалась вимог законодавства, розгляд справ та прийняття по них рішень здійснювався із дотриманням законності згідно вимог чинного законодавства.

Зважаючи на вищевказане, пропоную інформацію про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Чопської міської ради прийняти до уваги та продовжити ціленаправлену роботу по своєчасному та об’єктивному розгляді справ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь