Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оперативна взаємодії: у Чопі було перевантажено 62 тони гуманітарної допомоги за день (ФОТО)

Дата: 21.07.2022 09:21
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

Вже наприкінці 24 лютого, коли в Чопі з'явилися перші біженці, виникла необхідність координації дій міської влади, жителів міста, волонтерів по зустрічі поїздів із біженцями, організації вивантаження та відправлення гуманітарної допомоги та багато іншого. Для цього працівники міської ради створили Viber-канал «ЧОП ОПЕРАТИВНО». Спочатку треба було розібратися із зустріччю та допомогою біженцям. Поїзди прибували до Чопа без розкладу або з великими запізненнями. Тут допомогла станція - відповідальний по станції Чоп давав підхід (орієнтовний час прибуття) евакуаційних поїздів до Чопа. Інформація дозволила планувати роботу волонтерів, працівників міської ради, медичних установ міста, шкіл та дитячого садка, які зустрічали людей, інформували їх про можливості прямувати до країн Євросоюзу, годували, у необхідних випадках влаштовували на ночівлю до Чопського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені, закладу дошкільної освіти «Казка» м.Чоп та адміністративної будівлі у Соломонові.

Ще однією проблемою, яка потребувала оперативної взаємодії, стала організація розвантаження - навантаження гуманітарної допомоги. 

У Viber-каналі «ЧОП ОПЕРАТИВНО» розміщувалася інформація про прибуття гуманітарки, тож волонтери швидко підходили вивантажували та завантажували вагони і машини. Часто допомагали і з машинами та бусами для перевезення допомоги до гуманітарного штабу у спортзалі Чопського ЗЗСО №2 ім. І. Сечені.

В останніх числах лютого до Чопа щодня став прибувати гуманітарний потяг із Чехії. Практично першою країною, яка почала допомагати біженцям в України стали саме чехи. Був сформований приватний поїзд, який завантажувався у Братиславі тою допомогою, яку збирали прості мешканці. Поїзд складався з пасажирських вагонів, призначених для перевезення біженців із України до Праги та Острави. У Чоп частина вагонів прибувала не порожніми – чеські залізничники та прості жителі Чеської республіки передавали продукти харчування, засоби гігієні, одяг та багато іншого. Необхідно було швидко здійснити вивантаження гуманітарного вантажу, щоб спеціально замовлений чеський локомотив та вагони могли поїхати назад до Чехії вже з біженцями за узгодженим графіком. Таке завдання потребувало злагодженості та координації дій. У цьому чопські мешканці та добровільні волонтери виявили себе з найкращого боку. Роботи проводились вчасно, а поїзд вирушав за графіком.

Рекорд перевантаження - 62 тони гуманітарної допомоги був зафіксований 15 березня. Цього разу довелось скористатись приватним терміналом (дякуємо Харуті Ф.Г. та підприємству «Закарпатінтерпорт»), розвантажувальною технікою та допомогою військових. Разом із тим і це завдання було успішно виконано, і поїзд поїхав вчасно. 

Крім вивантаження, практично кожного дня потрібно було завантажувати гуманітарку до потягів та бусів, які прямували на схід. І тут теж не обходилося без допомоги волонтерів. Саме за допомоги небайдужих мешканців, українці на сході країни отримали таку необхідну допомогу.

Ще раз дякуємо всім небайдужім чопським хлопцям громади за допомогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь