Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Одне питання меру

Дата: 01.08.2022 11:30
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

Валерію Володимировичу, із початку війни  майже припинилося висвітлення роботи Чопської міської ради у засобах масової інформації, а питань у мешканців багато. Як працює міський водозабір? Чому не ремонтуються дороги та тротуари? Як будуть працювати заклади освіти? Що буде з комунальними тарифами? Ще багато різних питань, які стосуються життя громади. Чи можете внести певну ясність?

Добрий день. Давайте за порядком. Сайт міської ради працює і наповнюється регулярно. На жаль, із початком війни ми припинили співпрацю з телевізійниками, адже витрачати бюджетні кошти на створення телевізійних сюжетів під час військового стану, вважаємо неправильним. Натомість створено телеграм-канал  “Чопська громада”, який якісно та по сучасному доносить інформацію до зацікавлених осіб швидко та безкоштовно. Там ви завжди зможете прочитати новини, які стосуються Чопської та сільських громад та розмістити власне повідомлення через електронну пошту.

Що стосується тарифів, то Кабінет Міністрів України заморозив можливість змінювати плату за комунальні послуги, які надаються державними чи комунальними підприємствами. Отже, тарифи залишаться фіксованими до кінця воєнного стану, хоча комунальні підприємства і будуть потребувати дотацій. Це саме стосується і Чопського та Соломонівського водозаборів. На жаль, українські підприємства, які виробляли необхідні інгредієнти, припинили свою роботу, але рішення знайдено, і водозабір на сьогодні працює стабільно. Зміниться тільки плата за вивіз сміття. Це пов’язано із значним подорожчанням палива. Із серпня цього року плата за вивіз побутового сміття збільшиться трошки менше ніж на десять відсотків. Це і є всі зміни тарифів, які очікують нас до кінця року.

Тепер про будівництво. Постановою Кабінету Міністрів України  ще на початку березня припинено фінансування будь-яких видатків пов’язаних із капітальним будівництвом. Тобто всі без виключення проєкти, розроблені та затверджені Чопською міською радою, чекають закінчення воєнного стану. Ми не заперечуємо проти продовження будівництва підрядниками за власні кошти. Такий приклад ви бачили цього року на продовженні будівництва тротуару по вулиці Квітовій у Чопі, але в умовах сучасної інфляції, це майже неможливо. Натомість міський бюджет досить суттєво допомагає ЗСУ. Можна говорити про пряме фінансування певних військових частин, а можна розповісти про унікальну операцію з придбання вкрай необхідної для Збройних сил техніки. Але це велика тема для окремої розмови, в якій задіяні досить багато чопських мешканців.

Щодо відкриття закладів освіти, то це питання пов’язане з багатьма іншими та буде вирішуватись комплексно. Ви знаєте, що заклад дошкільної освіти “Казка” м. Чоп вже працює, але потребує декотрих ремонтних робіт. Школи розпочнуть роботу, якщо будуть обладнані найпростіші укриття на час повітряної тривоги. Ну, і потрібно десь розмістити біженців з Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені. Усі ці питання вже активно вирішуються. Готуються приміщення для ВПО і до початку навчального року Чопського ЗЗСО №2 ім. І. Сечені зможе прийняти учнів. Проводиться поточний ремонт приміщень, призначених для укриття учнів під час повітряних тривог. Такі роботи проводяться в усіх навчальних закладах громади і є обов’язковими. На жаль, неможливо продовжити капітальні ремонти, які на сьогодні зупинені урядом, але основні, необхідні роботи до початку навчального року, безумовно будуть виконані. Зовсім інше питання, це питання опалення, адже більшість навчальних закладів використовують для обігріву приміщень природний газ. Але це вже питання уряду. Все, що буде залежати від міської ради – буде виконано.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь