Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не словом, а ділом!

Дата: 09.08.2022 09:08
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

Не словом, а ділом! Саме так допомагають члени Чопської громадської організації ветеранів України міста Чоп. Ще з 2014 року члени громадської організації згуртувалися та почали надавати посильну допомогу воїнам АТО, їх сім’ям. Направляли посилки воїнам на передову в Донецькій та Луганській областях, передавали продукти харчування, надавалася адресна допомога пораненим, які проходили лікування у Київському військовому госпіталі. Марією ІВАНЬО було сплетено і передано на фронт безліч теплих шкарпеток для наших воїнів.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну члени громадської організації ще більше почали працювати задля допомоги мирним мешканцям та військовослужбовцям.

Більшість членів громадської організації безкоштовно надавали тимчасовий прихисток для людей, які почали приїздити до міста тікаючи від війни. Це: Катерина ВЕРЕСЮК, Богдана КАШУБА, Марія БУРАК, Галина ЗАХАРЧУК, Оксана ФЕЛДІЙ, Катерина КУШНІР, Магдалина КОВАЛЬ, Любов МАКАР, Лариса ІШТОВКА та інші. Також організацією було надано допомогу у пранні постільної білизни в пунктах тимчасового розміщення ВПО, займалися сортуванням гуманітарної допомоги, яка надходила від небайдужих мешканців та з-за кордону, у вільний час плели маскувальні сітки. Активну участь у цьому брали Валентина ВЕЧОРИНСЬКА, Людмила БЕРЕЗОВСЬКА, Марія АЛЕКСЄЄНКО, Марія ВОЙТАНОВСЬКА ГОДОР та інші члени організації.

Штабом волонтерської роботи громадської організації було розпочато збір коштів та продуктів харчування від небайдужих мешканців Чопської громади. Було зібрано значну суму коштів, за рахунок яких додатково закуплено продукти харчування та засоби гігієни. Ця допомога була відправлена на передову окремим воїнам з м. Чоп та 128 Закарпатській гірсько-штурмовій бригаді. Крім того, на ці кошти було закуплено дизельне паливо для автобусів, які доставили гуманітарну допомогу в місто Конотоп Сумської області. До цієї допомоги також долучилася громада греко-католицької церкви міста Чоп.

Громадська організація допомогла своїми коштами сім’ї загиблого прикордонника, а також під час відзначення в місті 28 червня 2022 року Дня Конституції України для 128 Закарпатської гірсько-штурмової бригади організацією надано 10 тисяч гривень. Крім того, членами організації було закуплено та передано на передову 20 пар тактичних рукавичок та 10 карематів.

Члени громадської організації і надалі надають допомогу потребуючим, вишукують можливості власним коштом допомогти як військовослужбовцям, так і мирним мешканцям, які постраждали внаслідок російської агресії. Зауважу, що окремі члени громадської організації  окрім спільної допомоги від організації, надавали допомогу самі по собі, просто як небайдужі люди.

Вдячні кожному!  Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь