Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Чопа завітали письменниці Юлія Стахівська та Анастасія Левкова (ФОТО)

Дата: 09.08.2022 16:44
Кількість переглядів: 660

Фото без опису

Сьогодні, 9 серпня, у рамках проєкту Українського ПЕН «Мереживо. Літературні читання в містечках України» у комунальному закладі «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ» відбулася зустріч із письменницями Юлією Стахівською (Буча) та Анастасією Левковою (Львів). Проєкт реалізується за підтримки Данського інституту культури в рамках New Democracy Fund. Модераторкою заходу була Марія Титаренко (Львів).

Майже протягом двох годин мешканці та гості нашої громади мали можливість поспілкуватися з талановитими авторками, обговорити повість «Таємниця Могилянки і зниклий ключ» та книжку «Місяць над Кінбурном» Юлії Стахівської, роман «Старшокласниця. Першокурсниця», дитячу книжку «Ашик Омер» та нон-фікшн для дітей від 11 до 111 «Спільна мова. Як народжуються і живуть слова» Анастасії Левкової. У теплій обстановці письменниці розповіли про свої твори та зачитали невеликі уривки з них, розказали свої історії життя у воєнний час та поділилися досвідом творіння у період гострої фази війни.

Наостанок авторки подарували директору КЗ «Публічна бібліотека Чопської МТГ» Еріці Кароль свої книги з автографами, а модераторка заходу Марія Титаренко відзначила, що ще декілька подарунків для закладу надіслано видавництвом «Дух і літера».

Юлія Стахівська – письменниця, менеджерка культури. Авторка поетичних книжок «Червоні чоловічки», «Verde» та перекладної «Wszystkie mo?liwe rzeczy». А також історій для дітей: повісті «Таємниця Могилянки і зниклий ключ» та книжки «Місяць над Кінбурном». Проілюструвала кілька дитячих книжок, плакатів, низку обкладинок. Співупорядниця спільно з Олегом Коцаревим антології «Українська авангардна поезія (1910-1930-ті роки)». Ще в лютому спокійно жила з родиною в Бучі, працювала в Польському Інституті у Києві та писала нову книжку.

Анастасія Левкова – письменниця, менеджерка культури. Викладачка курсу «Мовна компетенція» Школи журналістики та медіакомунікацій Українського католицького університету. Авторка роману для підлітків «Старшокласниця. Першокурсниця», дитячої книжки «Ашик Омер» та нон-фікшну для дітей від 11 до 111 «Спільна мова. Як народжуються і живуть слова». Мешкає у Львові. Кілька років присвятила регулярним поїздкам на Закарпаття, вивченню регіону, щоб написати про нього роман. Чи написала? Про це – під час заходу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь