Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

Дата: 22.11.2022 16:28
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Сьогодні, 22 листопада, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, були присутні в.о. начальника Управління освіти, культури, молоді і спорту Єва Сюч, начальник Управління праці і соціального захисту населення Марина Ряшко, директор Міського центру соціальних служб Маріанна Граб, спеціаліст відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Володимир Недобой.

Під час засідання розглянуто 1 питання порядку денного:

1. Про створення пунктів незламності (обігріву) Чопської міської ради.

«Пункт незламності» – новий захід у нашій країні, продиктований воєнним станом. Це компактні місця, що розташовані в будівлі або наметі, де на постійній основі має бути зв’язок, електрика, тепло, харчування та, за необхідності, має надаватися первинна допомога. Ці пункти розраховані на випадок найкритичніших сценаріїв розвитку подій під час війни.

«Пункти незламності» – це державна програма, яку почали реалізовувати в багатьох містах України. Це не просто пункти обігріву, про які йде мова вже досить давно. Під такі пункти має бути відведене приміщення в будинку чи наметі, де люди зможуть отримати допомогу під час повного блекауту.

Якщо через військові дії місто залишається без світла та зв’язку, у цих пунктах люди зможуть підзарядити гаджети, обігрітися та отримати медичну допомогу. Це також буде щось на зразок контакт-центрів, де можна отримати інформацію, як далі діяти і що робити.

Під час засідання було зазначено, що такі «пункти незламності» будуть облаштовані у кожному населеному пункті нашої громади, тому попередньо заплановано 9 пунктів. Також ведеться робота з визначення елементів для облаштування пунктів, прораховуються кошти, які потрібно буде виділити з бюджету громади. Усе необхідне для «пунктів незламності»  буде передбачено по Програмі створення та накопичення матеріального резерву Чопської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, зміни до якої будуть розглянуті на черговій сесії міської ради, що відбудеться на початку грудня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь