Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі відзначили День Соборності України та 77-ту річницю утворення Закарпатської області у складі України (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 20.01.2023 14:33
Кількість переглядів: 722

Фото без опису

Сьогодні, 20 січня, із нагоди Дня Соборності України відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку “Вшанування учасників бойових дій на Сході України” на честь вшанування пам’яті Героїв, які боролися за цілісність, неподільність і незалежність нашої держави.

Після цього  у комунальному закладі «Центр культури і дозвілля Чопської міської територіальної громади» пройшли урочисті заходи «З Україною в серці».

 «День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу, як свято Соборності України. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

22 січня – День Соборності України – свято рідного краю, свято нашої держави.

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє  …у свою країну…», — зазначили ведучі заходу.

Із пісенними номерами виступили вокальні ансамблі «Асорті» і «Талісман», вокальний ансамбль студії сучасної естрадної пісні «Феєрверк», солісти комунального закладу «Центр культури і дозвілля Чопської міської територіальної громади» Анна Павлечко, Віра Сентипал і соліст Тисаашванського СБК-філії Петро Шалата.

«У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ  і зараз переживає такі гіркі події. До трагічних сторінок нашого минулого додалася ще  – боротьба українського народу за цілісність і суверенітет своїх земель.

Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, підтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу.   Бо ми живемо і маємо жити на своїй землі.

Ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців.

Ми переконані, що відзначення Дня Соборності, це не тільки суспільна потреба, а й моральна необхідність берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності».

Присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв, які виборювали в минулому й стояли у сьогоденні на захисті нашої свободи та незалежності.

Закінчився захід Державним Гімном України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь