Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу відділу архітектури та містобудування Чопської міської ради протягом 2022 рік

Дата: 23.01.2023 09:25
Кількість переглядів: 319

Фото без описуУ своїй роботі відділ архітектури та містобудування керується законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями Чопської міської ради, виконавчого комітету та розпорядженнями міського голови.

1. З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури підготовлені  проекти та прийняті рішення сесії Чопської міської ради:

1.1. Про затвердження містобудівної документації місцевого рівня: детальний план території для будівництва та обслуговування Української Православної церкви, за адресою с. Петрівка, вул. Гагаріна, Чопської територіальної громади;

детальний план території для розміщення торгово-офісної будівлі, розташованої за адресою с. Соломоново, вул. Головна, 76, Ужгородського району, Закарпатської області;

детальний план території під нове кладовище по вул. Чапаєва, в м. Чоп         (вул. Темето);

детальний план території обмеженої вулицями Берег, Берегівська, Миру, Шевченка в м. Чоп Закарпатської області;

детальний  план території для впорядкування існуючого сміттєзвалища з подальшим розміщенням на його території сміттєпереробного об’єкта за межами населеного пункту на території Тисаашванської сільської ради;

детальний план території для будівництва міжнародного пункту пропуску «Соломоново-Чієрна».

Затверджена документація буде основою для відведення земельних ділянок та розроблення проектної документації.

1.2. Про розроблення містобудівної документації:

детальний план території для будівництва та обслуговування об’єктів промисловості за межами населеного пункту с. Тисаашвань Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області;

детальний план території для розміщення будівель торгівлі в місті Чоп, вулиця Головна, 59, на території Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області.

детальний план території для розміщення об’єктів промисловості  обмежений  вулицями  Ужгородська, Мукачівське шосе, Степова, на території Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області.

детальний план території для розміщення  промислового об’єкта у південно-західній частині м. Чоп (біля залізничної колії) Ужгородського району Закарпатської області.

1.3.  На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних  режимів  в  Україні  та  заборону  пропаганди  їхньої  символіки», з метою дерусифікації міста та забороною пропаганди символіки країни – агресора,  відповідно до  рішення  комісій  з питань найменування або перейменування об’єктів  територіальної підпорядкування, увічнення пам’яті діячів та подій, встановлення пам’ятних знаків на території Чопської міської територіальної громади підготовлені 3 (три) проекти рішення про перейменування вулиць у м. Чоп та інших населених пунктів громади.

1.4. Підготовлені та прийняті міською радою проекти рішення:

Про затвердження Положення про порядок визначення розміру плати за тимчасове користування місцем розташування рекламного  засобу, що перебуває у комунальній власності Чопської міської територіальної громади;

Програми  інвентаризації  та  державної   реєстрації  об’єктів  права комунальної  власності Чопської  міської територіальної громади на 2023–2025 роки, яка отримала схвалення виконавчого комітету.

2. Підготовлені та розглянуті проекти рішення на виконкомі Чопської міської ради, в тому числі:

про надання дозволів на влаштування проходу, в межах земель загального користування, по вул. Головна у м. Чоп;

про надання дозволу на розміщення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності;

про встановлення пам’ятного знаку;

про затвердження Переліку пам’ятників місцевого значення, пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок.

3. Підготовлені проекти розпорядження міського голови:

про створення комісії  з обстеження об’єкта нерухомого майна комунальної власності – будівлі  клубу  в  с. Червоне;

про створення комісії  з обстеження об’єкта нерухомого майна комунальної власності – покрівлі Червонівської ЗОШ.

про проведення містобудівного моніторингу.

На  виконання розпоряджень проведено обстеження об’єктів нерухомого майна, про що складені відповідні акти.

4. Розроблені проекти містобудівної документації, стратегічні екологічні оцінки, що  розглянуті  на громадських слуханнях та засіданні містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Закарпатської ОДА:

детальний план території для розміщення  зони відпочинку населення м. Чоп,  обмежений  вулицею Миру, провулком протоієрея Михайла Бобика та дамбою річки Тиса, на території Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області;

детальний план території для будівництва мультифункціонального спортивного майданчика по  вул. Молодіжна  між  буд.16  та  буд.14 „А” у м. Чоп Ужгородського району Закарпатської області.

5. Розпочаті роботи з розроблення:

детального плану території по вул. Головна, с. Червоне, що включає в себе земельну ділянку площею 0,1303га (кадастровий номер 2124887800:11:013:0086),  для зміни цільового призначення земельної ділянки та будівництва будівель торгівлі;

детального плану території для розміщення будівель торгівлі в місті Чоп, вулиця Головна, 59, на території Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області.

6. Спільно з Відділом державного архітектурно - будівельного контролю проведена робота  щодо впорядкування стану адресного господарства Чопської територіальної громади. Відомості про зміну вулиць внесені в НАІС.

7.  Проведена інвентаризація містобудівної документації усіх населених пунктів громади та комплектація архіву.

8. Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального   господарства  від 01.09.2011 р. № 170 «Про затвердження Порядку проведення містобудівного моніторингу»  наказу відділу архітектури та містобудування Чопської міської ради від 01.09.2022 р. № 01/2022 проведений Аналітичний звіт за результатами містобудівного моніторингу 2021 рік.

9.  Надані адміністративні послуги з використанням Реєстру будівельної діяльності (ЄДЕССБ):

8  – будівельні  паспорти забудови земельної ділянки,

6 –  містобудівні умови та обмеження; 

16 – присвоєні адреси об’єктам будівництва.

Надано один Паспорт прив’язки тимчасової споруди та 23 адресні довідки щодо фактичного місця розташування об’єктів нерухомого майна.

10. Проводилася робота у тестовому середовищі  ЄДЕССБ (Адреси та споруди)  з верифікації вулиць населених пунктів громади.

11. Проведена інвентаризації виробничих об’єктів та об’єктів торгівлі в      м. Чоп.

12.  Підготовлено 78  листів організаціям, підприємствам та громадянам.

13. Відділ брав участь у розробленні в’їзних знаків  для населених пунктів Чопської міської територіальної громади, ескізів пам’ятних дошок на честь загиблих воїнів, схеми благоустрою зони відпочинку м. Чоп та кладовища.

14. Відділ систематично опрацьовує закони України та підзаконні нормативно-правові акти у сфері містобудування та архітектури. У межах компетенції відділу регулярно надавалися консультації щодо отримання будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень та прийняття в експлуатацію об’єктів за процедурою так званої «будівельної амністії».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь