Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабілітація дітей із інвалідністю у 2023 році

Дата: 27.01.2023 09:54
Кількість переглядів: 245

Отримання реабілітаційних заходів дітьми із інвалідністю, обумовлені Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей із інвалідністю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 №309.

Для отримання дітьми із інвалідністю послуг з реабілітації один із батьків або законний представник дитини має подати за місцем обліку до управління соціального захисту населення заяву про направлення дитини до відповідної реабілітаційної установи та законодавчо визначені документи, а саме копії:

1) паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

2) індивідуальної програми реабілітації (надалі – ІПР), що видана ЛКК лікувально-профілактичного закладу;

3) паспорта громадянина України законного представника дитини з інвалідністю;

4) реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають про це відмітку в паспорті громадянина України);

5) виписку з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до ІПР, у якій зазначається обсяг та строки їх проведення.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до ІПР за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження І або ІІ ступенів – 16 тис. грн, ІІІ ступеня – 25 тис. грн, дитині-сироті/дитині, позбавленій батьківського піклування – вона збільшується на 50% для кожного ступеня.

Діти з інвалідністю (усіх нозологічних форм захворювання) та діти віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності (з метою запобігання виникненню інвалідності) можуть бути забезпечені реабілітаційними заходами відповідно до Порядку здійснення реабілітаційних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2022 №31. Даний Порядок визначає механізм надання дітям з інвалідністю, дітям віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності (з метою попередження інвалідності), комплексних реабілітаційних послуг у державних реабілітаційних закладах сфери управління Мінсоцполітики України, комунальних реабілітаційних закладах.

За додатковою інформацією звертатися до Управління Центру надання адміністративних послуг, за адресою: м. Чоп, вул. Головна , 43.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь