Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Соловці пройшов захід на тему "Земельна реформа в Україні. Земельні відносини під час воєнного стану" (ФОТО)

Дата: 30.01.2023 10:35
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

25 січня у рамках реалізації Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство»  завідувач Чопського бюро правової допомоги Марія Чайка провела правопросвітницький захід на тему "Земельна реформа в Україні. Земельні відносини під час воєнного стану"  у  с. Соловка. Юристка розповіла присутнім про внесення змін до земельного законодавства під час дії воєнного стану, пільгові категорії права на безоплатну вторинну правову допомогу, зокрема громадян України - власників земельних ділянок, які проживають у сільській місцевості та  внутрішньо переміщені особи; ознайомила з порядком звернення до бюро правової допомоги для отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, навела приклади успішних кейсів по земельних питаннях.

Після заходу юристи Ужгородського МЦ з надання БВПД Анжеліка Машкова та Марія Чайка провели консультування для мешканців села  та  внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території села. Клієнти цікавились різними правовими питаннями, до прикладу: земельними, житловими, порядком прийняття спадщини, отримання компенсації на оплату житлово-комунальних послуг власникам житла, які безкоштовно приймають у себе переселенців, порядком надання в тимчасове користування ВПО житлових приміщень. На всі питання присутні отримали фахові правові консультації. Надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам здійснюється в тому числі у партнерстві з Данською радою у справах біженців (DRC) та фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу.

Клієнти отримали інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу та з контактними  даними Ужгородського та Чопського бюро правової допомоги.

Довідково: Як отримати безоплатну правову допомогу: Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103 Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid (https://wiki.legalaid.gov.ua). На якій є роз’яснення доступною мовою щодо прав громадян та порядку їх реалізації; зразки документів; посилання на судову практику, цілий розділ присвячено нормам, пов'язаним із воєнним станом в Україні. Тут зібрані усі сервіси доступу системи безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь