Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТОВ «Закарпаттяенергозбут» нагадує споживачам про необхідність інформування щодо зміни податкового статусу

Дата: 08.02.2023 09:02
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

ТОВ «Закарпаттяенергозбут» звертає увагу споживачів, які мають намір зареєструватися як платники ПДВ, є платниками ПДВ, але не повідомили про це Товариство або мають намір анулювати власну реєстрацію платника ПДВ, на необхідності інформування ТОВ «Закарпаттяенергозбут» про зміни.

Так, операції з постачання електричної енергії, згідно з положеннями Податкового кодексу України, є об'єктом оподаткування ПДВ. Тому при здійсненні операції з постачання споживачу електричної енергії постачальник зобов’язаний визначити податкові зобов’язання з ПДВ та скласти і зареєструвати в ЄРПН податкову накладну за такою операцією на споживача. При цьому така податкова накладна, зареєстрована в ЄРПН, є для споживача (платника ПДВ) підставою для нарахування сум податку, що відносяться до складу податкового кредиту.

Наразі, на період воєнного стану, адміністратор електронного Реєстру платників ПДВ ввів обмеження доступу до інформації з Реєстру, що підтвердив Мінфін у листі від 07.09.2022 р. №11310-10-10/20007).

Нагадуємо, що, відповідно до умов публічного договору про постачання електричної енергії споживачу та договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, Споживач зобов'язаний у місячний строк повідомити Постачальника про зміну будь-якої інформації та даних, зазначених у заяві-приєднанні, яка є додатком до Договору.

ТОВ «Закарпаттяенергозбут» наголошує, що виконує в повному обсязі всі вимоги чинного законодавства по нарахуванню та сплаті податкових зобов’язань з ПДВ, виходячи з наявної на момент виписки податкових накладних інформації про податковий статус споживачів. Втрата податкового кредиту споживачами через відсутність у ТОВ «Закарпаттяенергозбут» актуальної інформації про статус платників є наслідком дій самих споживачів, а саме ненадання такими ТОВ «Закарпаттяенергозбут» актуальної інформації щодо зміни власного податкового статусу.

Звертаємо увагу, що в таких випадках ТОВ «Закарпаттяенергозбут» зможе здійснити виписку коректних податкових накладних тільки з моменту звернення Споживача та надання ним актуальних відомостей.

Тому з метою коректного складання податкових накладних із урахуванням норм чинного податкового законодавства України та недопущення порушення умов укладених договорів просимо інформувати нас про будь-які зміни Вашого податкового статусу щодо ПДВ у найкоротші строки після настання таких змін!

Повідомити ТОВ «Закарпаттяенергозбут» про зміни:

Головний офіс: tov@zez.tolk.ua

Ужгородський ЦОК: service.uz@zez.tolk.ua

Мукачівський ЦОК: service.mk@zez.tolk.ua

Хустський ЦОК: service.hu@zez.tolk.ua   

Тячівський ЦОК: service.tc@zez.tolk.ua

ТОВ «Закарпаттяенергозбут» вдячне споживачам за порозуміння та співпрацю.

Підтримуємо країну, забезпечуємо її життєдіяльність, працюємо для перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь