Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чопська міська рада уклала Меморандум про співпрацю із міжнародною організацією (ФОТО)

Дата: 15.03.2023 09:03
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Цього понеділка відбулося укладання Меморандуму про співпрацю між Чопською міською радою та Міжнародною благодійною організацією «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна. Ця Міжнародна організація здійснює свою діяльність у більш ніж 130 країнах світу з 1949 року, а в Україні розпочала свою діяльність ще у 2003 році. Основний фокус діяльності організації – це прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, родини, які потрапили у СЖО (складні життєві обставини).

Із початком повномасштабного вторгнення, Міжнародна благодійна організація «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна вирішила підтримувати не лише своїх «класичних» бенефіціарів, а й родини зі статусом ВПО. Крім цього, відбулося розширення кількості регіонів, де провадиться діяльність МБО. Зокрема, філія організації з’явилася і на Закарпатті.

Беручи до уваги той факт, що громада міста Чопа активно підтримує ВПО, облаштовує власними силами та коштами місця тимчасового проживання для таких родин, виникає необхідність залучення додаткової підтримки, зокрема – і з боку міжнародних організацій.

Саме таку співпрацю узгодили між собою керівництво громади та представники Міжнародна благодійна організація «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна. Майже одразу громада отримала від організації для потреб шелтерів допомогу у вигляді ковдр (100 шт.); наборів постільної білизни (100 шт.); подушок (50 шт.). Загальна вартість переданого майна склала 89350 грн.

Наступним кроком у підтримці громади стане передача вогнегасників для потреб соціальної сфери міста.

Крім того, спеціалісти міжнародної організації будуть здійснювати виїзні прийоми для родин ВПО, надаючи їм підтримку у вигляді надання соціальних послуг (соціальний педагог, психологи, логопед, корекційний педагог), гуманітарної підтримки (продуктові набори, набори побутової хімії, набори текстилю, набори канцтоварів для учнів тощо), а також – фінансову підтримку. Така допомога від донорів не тільки підтримає конкретні родини, а й ще надасть необхідну підтримку Чопській міській раді для подолання наслідків війни та викликів, пов’язаних з прийомом великої кількості переміщених осіб.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь