Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася нарада щодо питань оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти громади (ФОТО)

Дата: 30.03.2023 08:42
Кількість переглядів: 462

Фото без опису

Учора, 29 березня, у конференц-залі Чопської міської ради відбулася розширена нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти Чопської міської територіальної громади за участю Чопського міського голови Валерія Самардака, секретаря Чопської міської ради Галини Цар щодо питань оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти громади. Участь у нараді також взяли заступники керівників закладів освіти та старости сіл громади.

Під час наради було обговорено питання оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Чопської міської територіальної громади, законодавчих вимог нормативно-правової бази оптимізації освітньої мережі, орієнтовні алгоритми дій щодо прийняття необхідних рішень та проаналізовано діючу мережу закладів освіти нашої громади.

18 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту», який визначає правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи повної загальної середньої освіти. Зі вступом в дію зазначеного Закону з’явилось законодавче підґрунтя для реформування системи загальної середньої освіти, що має сприяти підвищенню якості освіти та освітньої діяльності, істотному зростанню інтелектуального та культурного потенціалу суспільства та особистості.

У зв’язку з цим виникає необхідність приведення до вимог зазначеного Закону мережі закладів загальної середньої освіти і в нашій громаді. 

Реалізація положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» докорінно змінює ситуацію щодо організації загальної середньої освіти в громаді. Зокрема, відповідно до ч. 1 ст. 35, п. 1 Прикінцевих та перехідних положень Закону з 01.09.2024 року:

• початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти, має функціонувати як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії;

• гімназія, яка забезпечує здобуття базової середньої освіти, також повинна функціонувати як окрема юридична особа, хоча, як зазначалося вище, до її складу може входити початкова школа;

• ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти, має функціонувати як окрема юридична особа, та може забезпечувати здобуття базової середньої освіти.

Тобто з 1 вересня 2024 року заклади, що здійснюють освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти (у громаді нині їх 7), мають бути реорганізовані в гімназію або ліцей. І лише ліцеї, що функціонуватимуть як окремі юридичні особи, будуть забезпечувати профілізацію освіти (10-12 класи).

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь