Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

Дата: 05.04.2023 15:16
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

Сьогодні, 5 квітня, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, на засіданні був присутній спеціаліст відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Володимир Недобой.

Під час засідання розглянуто 6 питань порядку денного:

1. Про попередження пожеж в екосистемах та лісах Чопської міської територіальної громади у літній пожежонебезпечний період 2023 року в умовах воєнного стану.

2. Затвердження «Основних заходів щодо попередження пожеж, аварій та інших надзвичайних ситуацій, недопущення загибелі та травмування людей на них у 2023 році».

3. Про визначення місць масового відпочинку населення на водних об’єктах. 

4. Щодо подальшого режиму роботи та функціонування пунктів незламності на території Чопської МТГ. 

5. Затвердження Плану евакуації Чопської МТГ на 2023 рік.

 6. Про фонд захисних споруд Чопської МТГ.

Щодо попередження пожеж в екосистемах та лісах у літній пожежонебезпечний період 2023 року в умовах воєнного стану виступила начальник відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Лариса Фомічова. Із настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду як у минулі роки, так і у поточному році відмічається збільшення кількості пожеж через необережне поводження з вогнем, спалювання залишків рослинності, дитячих пустощів тощо. Через часті випадки спалювання сухої рослинності наносяться значні матеріальні та екологічні збитки. Зростає небезпека розповсюдження таких пожеж у лісові масиви, на дачні ділянки, об`єкти різних форм власності, населені пункти, що може призвести до непередбачених наслідків.

Заслухавши інформацію, вирішено: заборонити розведення багать у лісових масивах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку), а також випалювання стерні, сухої рослинності та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, сільськогосподарських угіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг.

Також затверджено «Основні заходи попередження пожеж, аварій та інших надзвичайних ситуацій, недопущення загибелі та травмування людей на них у 2023 році».

Після обговорення третього питання члени комісії вирішили не визначати місця масового відпочинку населення на водних об’єктах.

Відповідно рішення планового засідання Чопської міської  територіальної комісії з питань ТЕБ та НС від 22.11.2022 року на території громади  було організовано 7 пунктів незламності та виділені кошти для забезпечення матеріально-технічними засобами.

Щоденно вівся моніторинг відвідування пунктів незламності, відповідно до якого рівень відвідування населенням був вкрай низьким. Враховуючи нормалізацію в громаді електропостачання, підвищення температури повітря та низьку відвідуваність діючих пунктів незламності, із метою недопущення неефективного використання комунального майна  та бюджетних ресурсів, забезпечення оптимізації роботи, пункти незламності громади було вирішено перевести у режим «готовий до роботи».

Також під час засідання комісії затверджено План евакуації Чопської МТГ на 2023 рік.

По шостому питанню порядку денного виступив Володимир Недобой, який зазначив, що облік об'єктів фонду ЗСЦЗ (сховищ, ПРУ, СПП та НУ) організовується з метою ефективного планування заходів із укриття населення в об'єктах фонду ЗСЦЗ із урахуванням їх розміщення на місцевості, місткості, наявності спеціального обладнання та систем життєзабезпечення, технічного стану тощо. На території громади розташовано: 10  сховищ, 2  протирадіаційні укриття, 30  найпростіших укриттів.

У 2022 році Чопською міською радою, депутатським корпусом були виділені кошти на облаштування найпростіших укриттів, ремонт яких не проводився багато років. У багатоквартирних будинках був проведений ремонт мереж освітлення у підвалах, мешканцями обладнані місця, де вони можуть перебувати під час повітряної тривоги. У 2023 році продовжуватиметься робота по облаштуванню додаткових місць для укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь