Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Нерест риби!

Дата: 11.04.2023 16:52
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

Відповідно до наказу № 10 Управління Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області від 27.03.2023 року у краї встановлено строк заборони на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів:

- в корінних водах річок  - з 1 квітня по 20 травня 2023 року,

- в придаткових водах – з 1 квітня по 30 червня 2023 року,

- на водосховищах – з 1 квітня по 9 червня 2023 року.

На цей період дозволено здійснювати любительське рибальство одним вудилищем із одним гачком або спінінгом із однією приманкою:  в околиці м. Чоп ( від автомобільного з’їзду до станції Дачна до місяця впадіння меліоративного каналу в околиці с. Червоне).

Разом із тим відповідно до розпорядження Чопського міського голови від 05.04.2023 року №55 “Про проведення заходів з охорони водних біоресурсів на період весняно-літнього нересту риби” визначено ділянки водойм, де дозволяється любительське рибальство, із відповідним обмеженням: Водний об’єкт (Ставок) Мукачівське шосе, м. Чоп.

Нерест — процес відкладання ікри (яєць) самицями з подальшим заплідненням їх сім’ям (молочками) самців у первинноводних хребетних – риб і земноводних. На нерест риби впливають багато умови, в першу чергу – температура води у водоймі, для кожного виду риби діапазон температур свій. Кожен вид риби для нересту йде на спеціальні місця – нерестовища.

З квітня на території Київської області розпочалася нерестова заборона на вилов риби. У термін заборони на лов (добування) водних біоресурсів на рибогосподарських об’єктах забороняється:

  • використання плавзасобів на водних об’єктах у визначених місцях нересту, за винятком окремих суден;
  • проведення змагань із спортивного рибальства; проведення підводного полювання.

Порушення правил рибальства відповідно до частини 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно з частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь