Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 26.04.2023 11:54
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

Сьогодні, 26 квітня, поблизу пам’ятного знаку учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС пройшов мітинг-реквієм «Дзвони Чорнобиля», присвячений 37-й річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. На заході були присутні представники Чопської міської ради, громадської організації «Союз Чорнобиль Україна міста Чоп», небайдужі мешканці громади.

«26 квітня в пам’яті українського народу - це день чорнобильського лиха, болю, диму, перестороги. І забути це, чи викреслити з нашої пам’яті – неможливо. Сьогодні дзвін скорботи, що став вже символом чорнобильського лиха, б’є на сполох, на тривогу, закликаючи нас до розуму. Ми прийшли сюди, щоб згадати ті страшні дні, трагічні наслідки  яких відчуватиме ще не одне покоління», — відзначила ведуча заходу Оксана Волос.

Перед присутніми виступив голова громадської організації «Союз Чорнобиль Україна міста Чоп» Анатолій Мельник: «Час не загоїв чорнобильські шрами, не стер у пам’яті важкі героїчні події, імена мужніх добровольців, які тієї квітучої весни відправилися на зустріч небезпеці, виявили жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності і навічно залишиться у пам’яті українського народу. Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала чорнобильська трагедія. Людська шана і вдячність героям».

Присутні поклали квіти та свічки до пам’ятного знаку, після чого хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять людей, які віддали своє здоров’я та життя, аби ліквідувати найбільшу екологічну катастрофу в світі.

Наостанок із ліричною піснею «На Чорнобиль журавлі летіли» виступив вокальний ансамбль «Талісман» КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь