Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі розпочався 126-й Всеукраїнський мистецько-соціальний захід «Мамина весна» (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 27.04.2023 16:31
Кількість переглядів: 1189

Фото без опису

Сьогодні, 27 квітня, у Чопській міській територіальній громаді розпочався 126-й Всеукраїнський мистецько-соціальний захід «Мамина весна», приурочений до Дня прикордонника України, організований за ініціативи громадської організації «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів» м. Сміла та за підтримки Чопської міської ради.

Метою заходу є вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, виховання шанобливого ставлення до матерів воїнів, патріотичне виховання молоді на прикладах захисників, які віддали життя за Україну.
Ініціатива спрямована на підтримку матерів та вдів, котрі втратили своїх дітей, чоловіків, братів у війні з російськими загарбниками з початку 2014 року.

На мистецько-соціальний захід завітали волонтери Марек Мейстер і Габріель Саркович зі словацького міста Кошіце, які з початку повномасштабного вторгнення рф зустрічають та підтримують українських вимушених переселенців. Іноземних гостей зустріли на площі Європейській. Після цього заходи продовжилися у селі Соломоново. Для прикордонників, рідних військових виступили Заслужений артист естрадного мистецтва України Олег Стадник (місто Хмельницький), Заслужена артистка естрадного мистецтва України Галина Мікуляш (місто Львів), поет-пісняр Олег Клітинський, керівниця хореографічного ансамблю «Фаєтон» Олександра Анісова (Одеська область), Сніжана Чепурна (м. Одеса), Марія Голюк (м. Хмельницький), ансамбль «Обрій» (місто Бершадь Вінницької області) народний вокальний ансамбль «Стражанка», вокалісти Ірина Дагулич та Іван Іванюк Соломонівського СБК-філії КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ».

У рамках програми Президента України «Озеленення планети та чисте довкілля», на честь захисників у Соломоново висаджено «Сад Перемоги». Іноземні гості, керівництво міста, почесний громадянин спільно з учнями Соломонівської гімназії висадили 24 яблуні. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв України.

Із початку повномасштабного вторгнення Чопська міська рада намагається всебічно підтримувати військовослужбовців, які перебувають на фронті, надсилаючи гуманітарну допомогу, виділяючи кошти з міського бюджету на потреби військових частин, закуповуючи та передаючи автомобілі та техніку. Не залишається осторонь від поранених і загиблих Героїв, котрі потребують соціальної підтримки. Кожен поранений боєць нашої громади за зверненням отримує матеріальну допомогу на лікування. Також допомогу отримують близькі та рідні загиблих воїнів. Героям, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність присвоєно (посмертно) звання Почесний громадянин міста Чоп, їхні імена навіки закарбовані в книгах пам’яті.

Запрошуємо усіх небайдужих мешканців також долучитися до вшанування наших Героїв, підтримання  матерів та вдів, котрі втратили своїх дітей, чоловіків, братів у війні з російськими загарбниками і завтра об 11.45 год. у центральній частині Чопа.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь