Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До сімейного лікаря можна звертатись у неробочі дні

Дата: 09.05.2023 11:53
Кількість переглядів: 103

 Фото без опису

Наслідки війни, на жаль, збільшують попит у медичній допомозі. Точкою входу до медичної системи залишаються сімейні лікарі. Тож нерідко пацієнти помилково вважають, що до сімейного лікаря можна звернутися будь-коли - в тому числі, у неробочі, святкові чи вихідні дні. Але це - не так. 

Будь-яка амбулаторія або поліклініка, де працює ваш сімейний лікар, має чітко визначені години роботи. Сімейні лікарі також приймають пацієнтів у визначені години. 

Кожен заклад із надання первинної медичної допомоги має право організовувати порядок прийому пацієнтів на власний розсуд, з дотриманням вимог чинного законодавства. Тож керівник закладу  із надання первинної медичної допомоги може утворити черговий кабінет для обслуговування населення поза годинами прийому пацієнтів сімейними лікарями у вихідні, святкові та неробочі дні. 
Поцікавтесь заздалегідь у вашій амбулаторії про можливість та правила звернення у вихідні дні! 
Тож при погіршенні самопочуття і необхідності в медичній допомозі у вихідні дні, радимо звертатись не до свого сімейного лікаря особисто, а в ту амбулаторію чи медичний заклад, де лікар працює. 
Пам’ятайте, що невідкладна ситуація зі здоров’ям потребує невідкладної допомоги. А це або дзвінок на 103, або самостійне відвідування лікарні, яка надає медичну допомогу цілодобово. 

Думка, що до сімейного лікаря можна звернутися будь-коли,  втому числі і в  неробочі дні, є хибною. Ваш сімейний лікар - людина, а не сервіс 24/7. 

Потурбуйтесь про свого сімейного лікаря, щоб він або вона мав змогу турбуватись про вас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь