Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу Відділу охорони здоров’я протягом 2022 року

Дата: 22.05.2023 14:53
Кількість переглядів: 372

 

Фото без описуВідділ охорони здоров’я Чопської міської ради є виконавчим органом міської ради, утворюється міською радою, є підзвітними і підконтрольними міській раді, підпорядкованим її виконавчому комітету, міському голові, а з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади – також підконтрольним відповідним органам виконавчої влади. Відділ в своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України,  рішеннями Чопської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, наказами Міністерства охорони здоров’я України та департаменту охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації, а також Положенням про відділ охорони здоров’я, затвердженим рішенням 4 сесії 7 скликання Чопської міської ради від 29.01.2016 р. № 5, додаток № 9.

Основними завданнями відділу охорони здоров’я є:

- забезпечення реалізації державної та місцевої політики в галузі охорони здоров'я;

- прогнозування розвитку мережі закладів охорони здоров'я для нормативного забезпечення надання населенню якісної медичної допомоги і медичних послуг ;

- здійснення заходів,  спрямованих на  запобігання інфекційним захворюванням, епідеміям і на їх ліквідацію;

Основними напрямами роботи Відділу охорони здоров’я  у 2022 році були:

1. Розвиток мережі закладів охорони здоров'я  для забезпечення надання населенню  якісної  медичної допомоги і медичних послуг:

  • Розроблені проєкти рішень про передачу в оперативне управління комунальному некомерційному підприємству «Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чопської міської ради Закарпатської області рухомого та нерухомого майна «Амбулаторія загального практики сімейної медицини» в с. Есень, «Амбулаторія загального практики сімейної медицини» в с. Соломоново, «Амбулаторія загального практики сімейної медицини» м.Чоп, фельдшерсько-акушерських пунктів с. Соловка, Петрівка, Тисаашвань.
  • За рахунок коштів місцевого та державного бюджетів побудовано  сучасну медичну амбулаторію в селі Есень.
  • В селі Червоне в 2023 році заплановано відкрити новий фельдшерсько-акушерський пункт.
  1. Виконання місцевих програм:
  • Програма фінансової підтримки первинного, вторинного рівня медичної допомоги Чопської міської територіальної громади на 2022-2024 роки (забезпечення виконання у повному обсязі основних заходів програми. У 2022 році було використано коштів з бюджету територіальної громади у сумі 3 737 тис. грн. на оплату комунальних послуг та енергоносіїв медичних підприємств, закупівлю медичного обладнання, медикаментів та медичних засобів.
  • Програма медичного забезпечення мешканців Чопської міської територіальної громади у разі амбулаторного лікування на 2022-2024 роки (У 2022 році було використано коштів з бюджету територіальної громади у сумі 650 тис. грн. на забезпечення безоплатного або пільгового відпуску лікарських засобів  за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення та за категоріями захворювань шляхом відшкодування їх вартості).
  • Програма імунопрофілактики та захисту  від інфекційних хвороб населення Чопської міської територіальної громади на 2021-2024 роки (у 2022 році кошти на виконання заходів Програми не планувались в зв’язку із наданням медичних засобів у вигляді гуманітарної допомоги та здійснення централізованого постачання вакцин та імунних препаратів).
  1. Розвиток матеріально-технічної бази медичних підприємств:
  • Проведено поточний ремонт адміністративної будівлі КНП «Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги».
  • В КНП «Чопська міська лікарня» встановлено електричні котли для опалення поліклінічного та терапевтичного відділень, зроблений ремонт системи теплопостачання терапевтичного відділення, встановлений циркуляційний насос.
  • Для лабораторії лікарні закуплено медичне обладнання: гематологічний аналізатор, аналізатора електролітів та аналізатор з короткою хвилею,
  • Для терапевтичного відділення додатково закуплено електрокардіограф, небулайзери, шприцові дозатори, системи моніторингу фізіологічних показників пацієнта.
  • Капітальний ремонт приміщення фельдшерсько-акушерського пункту в селі Червоне.

4. Надання медичного супроводу військовим частинам, які розташовані на території громади:

  • Проходження медичних обстежень та лабораторних дослідженнь військових на базі комунальних медичних підприємств громади.
  • Надання допомоги в виді медикаментів, перев’язувальних та дезінфікуючих засобів медичним пунктам військових частин.
  1. Визначення проблемних питань відділу у сфері охорони здоров’я:
  • Оптимізація закладів охорони здоров’я - у 2023 році необхідно провести структурну оптимізацію підприємства, що надає вторинну медичну допомогу, розгалузити мережу в наданні первинної медичної допомоги населенню громади.
  • Надання мобільної паліативної  медичної допомоги - укладено угоду між НСЗУ та КНП Чопський ЦПМСД, але додатково потрібний супровід соціальних служб пацієнтів, оскільки даним договором не охоплено хоспісну допомогу.

Збереження медичного кадрового потенціалу - заохочення у вигляді добавок до заробітної плати медичним працівникам за рахунок бюджету територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь