Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

Дата: 11.07.2023 16:25
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

Сьогодні, 11 липня, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, на засіданні були присутні головний спеціаліст Ужгородського  РУ ГУ ДСНС України у Закарпатській області Іван Тербан, головний спеціаліст відділу охорони здоров’я Ірина Зуєва,  спеціаліст відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Володимир Недобой.

Під час засідання розглянуто 3 питання порядку денного:

І. Про  стан зовнішнього водопостачання на території громади.

ІІ. Про результати оперативних комісійних обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

ІІІ. Про забезпечення готовності до проведення заходів щодо захисту населення і територій громади у разі виникнення радіаційних інцидентів.

По першому питанню виступив спеціаліст ДСНС Іван Тербан, який відзначив, що здійснено аналіз стану пожежних гідрантів і місць для забору води. 

Встановлено, що на території Чопа є 50 гідрантів. Із яких 11 лишаються непридатними (10 - належать ВП “Львівське територіальне управління” філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” ПАТ “Українська залізниця” та 1 – КП ЧМР «Водоканал Чоп»). У ході перевірки встановлено, що роботи по ремонту і технічному обслуговуванню вуличних пожежних гідрантів проводиться не в повній мірі. У період 2022 року було відремонтовано 1 пожежний гідрант по вул. Петефі. На 14-ти вуличних гідрантах відсутні покажчики їхнього місця розташування згідно норм, що ускладнює їхній пошук, особливо в нічний час.

Інформація про несправні гідранти систематично надсилається до керівництва залізниці, але під час повторних перевірок відповідних пожежних гідрантів виявляється, що зауваження ігноруються, чим порушуються Правила пожежної безпеки в Україні.

Про результати оперативних комісійних обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту доповіли Іван  Тербан і  Лариса Фомічова. Комісією вирішено продовжити виконання заходів із нарощування фонду захисних споруд, обстеження та пристосування споруд підземного простору для укриття населення.

Начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курин проінформував про проведення заходів щодо захисту населення і територій громади у разі виникнення радіаційних інцидентів. Було затверджено перелік пунктів видачі препаратів йодиту калію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь