Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу відділу державного архітектурно-будівельного контролю протягом 2022 року та за І півріччя 2023 року

Дата: 25.07.2023 12:40
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чопської міської ради є виконавчим органом виконавчого комітету Чопської міської ради, утворюється міською радою відповідно до Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю керується Законами України “Про регулювання містобудівної діяльності”, “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” та іншими нормативними актами у сфері архітектурно-будівельного контролю.

В рамках повноважень відділом державного архітектурно-будівельного контролю проведена наступна робота:

Подано на реєстрацію в Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів:

- Повідомлення про початок виконання будівельних робіт на об’єкти:

Капітальний ремонт приміщень громадського будинку з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами с.Червоне, вул.Шкільна, №30-Б. Коригування

Капітальний ремонт частини тротуару по вул.Квітовій парна сторона (від вул.Берег до вул.Майстерської) в м.Чоп. Коригування.

Капітальний ремонт з улаштуванням частини тротуару по вул.Темето в м.Чоп

Капітальний ремонт тротуару по вул.Героїв України в м.Чоп.

Декларація про готовність до експлуатації об’єкта:

Капітальний ремонт приміщень громадського будинку з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами с.Червоне, вул.Шкільна, №30-Б. Коригування

В рамках підготовки до проведення відновних робіт та експлуатаційного утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах Чопської міської територіальної громади в 2022-2023 роках, спільно  з підрядниками робіт та с залученням старост старостинських округів громади постійно проводиться обстеження вулиць та дорожньої інфраструктури населених пунктів Чопської міської територіальної громади та дороги від с.Тисаашвань до станції Есень (початок примикання до вул. Арань Я. в с. Тисаашвань, кінець виїзд на автомобільний шлях 0070106). По результатам обстеження складено відповідні дефектні акти. Постійно здійснювався контроль за виконанням робіт по відновним роботам та експлуатаційному утриманню вулиць, доріг комунальної власності Чопської МТГ. Після виконання робіт проведено обміри обсягу виконаних робіт.

Унаслідок призупинення у 2020 році дії постанови КМУ «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю», зараз діє тимчасова заборона на здійснення перевірок об’єктів будівництва. Наразі законопроект №5655 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» який регламентує повноваження органів місцевого самоврядування, ухвалений Верховною Радою, але ще не підписаний президентом. Цим законом будуть визначені повноваження органів місцевого самоврядування у питанні контролю над процесом будівництва.

Відділ ДАБК продовжує адміністрування запровадженого в Чопській міській раді програмного комплексу “Погосподарський облік для сільських, селищних та міських рад” та Адресного реєстру міста Чоп. Підготовлено та затверджено міською радою «Перелік назв вулиць, провулків, проїздів та площ населених пунктів Чопської міської територіальної громади»

Спільно з відділом архітектури та містобудування розпочата та проводиться робота в тестовому середовищі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Відділом розроблено та затверджено виконавчим комітетом Чопської міської ради «План заходів з енергозбереження та підвищення енергоефективності будівель бюджетних закладів, об’єктів комунальних підприємств  та систем вуличного освітлення Чопської міської територіальної громади на 2023 рік».

Відділ приймав участь в роботі комісії, утворена згідно з розпорядженням Чопського міського голови Ужгородського району Закарпатської області № 53 від 29.03.2023 року «Про технічне обстеження крівель закладів освіти та культури Чопської МТГ».

Протягом звітного періоду, проводиться прийом громадян, розгляд письмових звернень, підготовлюються та виносяться на розгляд виконавчого комітету і сесій міської ради проекти рішень, що стосуються питань роботи відділу, опрацьовуються закони України та підзаконні нормативно-правові акти у сфері архітектурно-будівельного контролю, державні будівельні норми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь