Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У міській раді обговорили можливість співпраці з Центром надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» (ФОТО)

Дата: 06.09.2023 17:25
Кількість переглядів: 394

Фото без опису

Сьогодні, 6 вересня, в Чопській міській територіальній громаді проведено зустріч  з представниками Центру надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка», який  віднедавна функціонує в Оноківській територіальній громаді Ужгородського району Закарпатської області, з метою обговорення питань співпраці та налагодження взаємодії між суб’єктами, котрі діють у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, та можливості отримання подальшої підтримки постраждалим особам.

Місце розташування Центру – с. Кам’яниця Ужгородського району. У складі Центру  – відділення «Денний Центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, з кризовою кімнатою». 

Присутнім було наголошено, що в Денному центрі є спеціально обладнані приміщення (кризові кімнати) для перебування осіб, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі, з можливістю короткострокового або цілодобового перебування. У відділенні облаштовано 4 кризові кімнати, кухню, санітарні кімнати, роздільні санвузли, душові кабінки та інші необхідні умови та комунікації для комфортного перебування зазначених вище постраждалих осіб. На період перебування в кризовій кімнаті особи забезпечуватимуться наборами харчування та засобами першої необхідності/особистої гігієни. Одночасно в «кризових кімнатах» можуть перебувати 15 осіб разом із дітьми протягом 10 діб (у виняткових випадках – до 20 діб).

Окрім цього, у Денному центрі постраждалі особи також можуть отримати комплекс необхідних соціальних послуг відповідно до їх потреб (соціально-психологічна підтримка та допомога, первинна правова допомога, екстрена медична допомога, консультативна допомога, та інше).

Враховуючи актуальність проблеми домашнього насильства, звернення постраждалих осіб до правоохоронних органів, зустріч відбувалася з метою підписання меморандуму про співпрацю та можливості на перспективу укладення Договору з Оноківською сільською та Центром надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» для забезпечення можливості перебування в «кризових кімнатах» постраждалих осіб із числа мешканців Чопської міської територіальної громади за потреби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь