Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Українська мова – мова барвінкова!

Дата: 31.10.2023 16:47
Кількість переглядів: 387

Фото без опису

Упродовж кількох століть жорстоко знищувалися мова українського народу. Її забороняли, ігнорували, принижували, охрестивши «холопською». 
Зародившись десь на світанні суспільного слов’янського життя, українська мова витерпіла страшне лихоліття, тортури, пережила утиски Москви, Польщі.
На жаль, з 2014  року Україна знову виборює свою незалежність. Ми з вами є свідками того, як наші захисники та захисниці сьогодні у період повномасштабної війни з російською федерацією виборюють право розмовляти українською мовою на власне українській землі.
Сьогодні у Чопському ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 ім.І.Сечені був проведений позакласний захід «Українська мова – мова барвінкова!», присвячений Дню української писемності та мови, який щорічно тепер відзначатиметься 27 жовтня – в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.
Цікаву та насичену літературно-музичну композицію для учнів 5-10 класів  підготували вчитель української мови і літератури Людмила Капко та викладач Чопської музичної школи Енике Мельник з учнями 11 класу. 
На святі декламували вірші нашого земляка Петра Маги, Тараса Шевченка, Лесі Українки, гуморески Павла Глазового та інших українських поетів, прозвучали цікаві факти про українську мову, пісня «Українська мова» на слова Надії Янчук та музику Володимира Климюка, продемонстровано анімаційне відео на пісню «Реп про мову» авторів мультику, музичної групи Tik Tu та львівського поета Григорія Семенчука.
Усі присутні отримали під час заходу позитивні емоції та хороший настрій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь