Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі відкрили меморіал пам’яті воїнам, які поклали своє життя за свободу, незалежність та цілісність України (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 16.11.2023 12:58
Кількість переглядів: 579

Фото без опису

Сьогодні, 16 листопада, на міському кладовищі відбулося відкриття меморіалу пам’яті воїнам, які поклали своє життя за свободу, незалежність та цілісність України, та пам’ятного знаку «Захисникам України», на якому були присутні родини та близькі загиблих воїнів нашої громади, голова Ужгородської районної військової адміністрації Юрій Гузинець, начальник Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Тищук, голова Мукачівської міської ради Андрій Балога, заступник голови  Ужгородської міської ради Вадим Борець, працівники і депутати Чопської міської ради військовослужбовці, священнослужителі та небайдужі мешканці.

«Пам’ять… Вона нетлінна і вічна…Вона ніколи не згасне… Створені місця пам’яті про подвиг українських  військових, що билися, б’ються та битимуться до перемоги за рідне місто, дім і Батьківщину. Такі місця є у кожному місті, вони мають бути у кожному місті. Меморіальні дошки, парки, сквери, пам’ятники – всі вони призначені для того, щоб ми та майбутні покоління українців ніколи не забували тих, хто поліг у бою за волю і незалежність держави, хто повстав проти ворога», — відзначила ведуча заходу Анастасія Іванова.

Під час заходу Державний прапор України підняли учасники бойових дій у зоні АТО, військовослужбовці прикордонного відділу «Чоп» підрозділу державної прикордонної служби України, котрі звільняють територію нашої країни на Бахмутському напрямку, і зараз перебувають на ротації, головний сержант Віталій Підвисоцький та головний сержант Дмитро Орос, а прапор Чопської міської територіальної громади — брат загиблого на війні Героя – старшого солдата Павла Луценка, Віктор Луценко та син загиблого на війні Героя старшого лейтенанта Віталія Ляля – Олександр Ляльо.

Хвилиною мовчання присутні віддали шану загиблим за свободу та незалежність України.

«Сьогодні ми вклоняємося їм низько, схиляємо голови в скорботі перед:

Коханим  Артемом Миколайовичем, Ковалем Олегом Миколайовичем, Уром Олександром Олександровичем, Гербіним Миколою Валентиновичем, Луценком Павлом Сергійовичем, Голубкою Віталієм Івановичем, Ляльо Віталієм  Миколайовичем, Літераті Олександром Олександровичем, Димченком Андрієм  Ігоровичем, Олійником Олександром Володимировичем, Бердянським Олегом Ігоровичем, Кононенком Віктором Ігоровичем, Богачуком Іллею Валерійовичем, Ващенком Володимиром Володимировичем та всіма загиблими захисниками нашої держави».

Під час заходу священнослужителі громади провели молебень за спокій душ полеглих захисників та освятили меморіал, учні Чопської ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 Артур Далекорей та Мар’яна Шульга продекламували вірші, а присутні поклали квіти та лампадки.

«Дякую всім, що прийшли вшанувати пам’ять наших Героїв, які поклали життя за нашу державу. Це найцінніше, що у них є. Вічна пам’ять Героям і Слава Україні!», — зазначив головний сержант Віталій Підвисоцький.

 «Я мама загиблого прикордонника Бердянського Олега, який загинув 4 квітня 2023 року у місті Бахмуті. Він був єдиним моїм сином, якому назавжди лишилося 22 роки.

Я пам’ятаю його слова, коли він воював: «Мамо, я не шкодую. І ніколи не буду шкодувати про те, що я пішов захищати Батьківщину. Про те, що я маю помститися за те, що роблять з нашою Україною. І що би не сталося, у тебе син завжди буде Героєм України».

І хочу сказати, що наші рідні і близькі, які віддали життя за Україну, за наш народ, — вони всі Герої України.

Єдине, що я хочу, щоб чимскоріше настала наша перемога, щоби над Україною було знову мирне небо. І щоби кляті москалі  відповіли за все, що вони зробили, за кожного загиблого, за кожну сльозу, яка проливається і проливається в наших домівках. А наші Герої стали янголами-охоронцями для нас. І вони завжди будуть поруч із нами», — щиро відзначила мама загиблого Героя пані Олена.

«Сьогодні тут, на Алеї Героїв, ми засновуємо цей обеліск  як місце пам’яті, де кожен зможе  віддати шану захисникам України, молитись та згадувати про кожного з них. А пам’ять про полеглих  захисників Чопської громади житиме в наших серцях вічно, адже вони загинули заради мирного неба та щасливого майбутнього нашої країни та кожного з нас».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь