Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі відзначили День Гідності та Свободи (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 21.11.2023 17:25
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

Сьогодні, 21 листопада, у Чопі на площі Європейській провели заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи. У заході взяли участь заступник голови Ужгородської районної військової адміністрації Віталій Дупін, працівники та депутати Чопської міської ради, військовослужбовці та небайдужі мешканці громади.

Виступили зі зворушливими літературними та музичними композиціями учениця Чопського ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів Валерія Боднар «Золотоверха совість України», студент Академії культури і мистецтв Іван Драгула «Небесну сотню Господи прийми», «Велична та могутня Україно», «Ангели Майдану», «Соколята сини» народний вокальний ансамбль «Стражанка» та солістка Ірина Дагулич Соломонівського СБК-філії КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ».

«Сьогодні ми зібралися з нагоди відзначення десятої річниці Революції Гідності. Революція Гідності – це термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу. Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.

Ми — українці — свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, шо спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною — ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя», — відзначили у своїй промові ведучі заходу Вікторія Отян і Артур Далекорій.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про людей, які власною смертю виборювали свободу й незалежність нашої України, і тих, хто ціною власного життя дарує нам мирне сьогодення.

На завершення присутні виклали свічки у формі тризуба, поклали квіти до пам’ятного знаку “Вшанування учасників бойових дій на Сході України” та переглянули документальне відео.

«Ми обов’язко вистоїмо навалу безжальних ворогів, ми обов’язково переможемо, і обов’язково наша Держава розквітне, стане вільною, могутньою та сильною!».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь