Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся захід «Соборну славу вознесімо, соборно волю бережімо» до Дня Соборності України та Дня вшанування захисників Донецького аеропорту (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 22.01.2024 15:43
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

Сьогодні, 22 січня,  у залі засідань Чопської міської ради відбувся захід «Соборну славу вознесімо, соборно волю бережімо», присвячений  Дню Соборності України та Дню вшанування захисників Донецького аеропорту.

«22 січня 1919 року для України видався велично і гордо добрим днем, який зумів об’єднати воєдино українців у свою, рідну українську соборну державу. Акт злуки — так назвали урочисте оголошення 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві універсалу про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у Соборну Україну.

З того часу не один раз переписувалась українська історія долями та життям її патріотів. І, на жаль, у 2022 році питання соборності постало з новою силою, актуальністю та тривогою», — відзначили ведучі заходу Юліана Лемішко та Артур Далекорій.

Перед присутніми із вокальними номерами виступили солістка Соломонівського СБК-філії Ірина Дагулич «Велична та могутня Україна», соліст Петро Шалата «Я намалюю на папері», директор КЗ «Центр культури та дозвілля Чопської МТГ» Анастасія Іванова «Очі України», віршовані рядки прозвучали у виконанні учасниці «Молодіжного творчого об’єднання  «Свідомі» Анастасії Каганець «До дня Соборності України».

 «Напередодні, 20 січня, Україна відзначала День вшанування захисників Донецького аеропорту, День пам’яті кіборгів, які мужньо тримали оборону з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 Донецький аеропорт. «Кіборги вистояли – не вистояв бетон» — це фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом бійців України».

Присутні хвилиною мовчання вшанували кожного та кожну, хто поклав своє життя за нашу волю. На завершення заходу відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку “Вшанування учасників бойових дій” та книг пам’яті на честь вшанування пам’яті Героїв, які боролися за цілісність, неподільність і незалежність нашої держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь