Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу відділу архітектури та містобудування протягом 2023 року

Дата: 25.01.2024 12:40
Кількість переглядів: 155

 

Фото без опису

За звітний період відділом архітектури та містобудування Чопської міської ради виконувалися робота по забезпеченню функціонування містобудівного процесу на території Чопської міської територіальної громади відповідно до законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про відділ архітектури та містобудування Чопської міської ради, посадової інструкції.

Згідно з Положенням про відділ основними завданнями відділу є забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури, оновлення містобудівної документації та контролю за її дотриманням при забудові на території Чопської міської територіальної громади.

Були виконані топографічні знімання населених пунктів Чопської міської територіальної громади: с. Есень, с. Червоне, с. Соловка, с. Петрівка,                    с. Тисаашвань, с. Тисауйфалу в М 1:2000, а також виконане топографічне знімання території міста Чоп у М 1:2000. Зазначені матеріали будуть слугувати основою для розроблення містобудівної документації та створення адресного реєстру.

Розроблена та затверджена така містобудівна документація на місцевому рівні:

- детальний план території для розміщення зони відпочинку населення м. Чоп, обмежений вулицею Миру, провулком протоієрея Михайла Бобика та дамбою річки Тиса;

- детальний план території для будівництва мультифункціонального спортивного майданчика по вул. Молодіжна між буд. 16 та буд. 14 а, в  місті  Чоп;

- детальний план території для розміщення будівель та споруд промисловості по вул. Ужгородська  в м. Чоп;

- детальний план території по вул. Головна, с. Червоне, що включає в себе земельну ділянку площею 0,1303га (кадастровий номер 2124887800:11:013:0086), для зміни цільового призначення земельної ділянки та будівництва будівель торгівлі;

- детальний план території, що включає в себе земельні ділянки з кадастровими номерами: 2124886200:10:012:0011, 2124886200:10:012:0013, 2124886200:10:012:0014, 2124886200:10:012:0015, 2124886200:10:012:0016, 2124886200:10:012:0017, 2124886200:10:012:0019, з метою зміни цільового призначення земельних ділянок та будівництва напівзакритого тиру за межами населеного пункту  с. Соломоново;

- детальний план території для розміщення будівель торгівлі в місті Чоп, вулиця Головна, 59.

Також розроблений детальний план території для будівництва та обслуговування об’єктів промисловості за межами населеного пункту с. Тисаашвань.

Затверджена документація є підставою для відведення земельних ділянок, зміни їх цільового призначення та видачі містобудівних умов та обмежень для розроблення проектної документації на будівництво.

Для виконання відділом повноважень у сфері містобудування та архітектури розроблена та затверджена Програма комплексного розвитку території Чопської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Проведена процедура громадського обговорення та підготовлено проект рішення щодо перейменування вулиці Садова у місті Чоп на вулицю Віталія Ляльо.

Підготовлений та опублікований на веб-сайті Чопської міської ради Аналітичний звіт за результатами проведеного моніторингу містобудівної документації за 2022 рік.

Надані адміністративні послуги з використанням Реєстру будівельної діяльності (ЄДЕССБ). Зокрема видано:

9  будівельних паспортів забудови земельної ділянки;

15 наказів про надання та /або відмову містобудівних умов та обмежень;

27 наказів про присвоєння адреси об’єктам нерухомості або об’єктам будівництва.

А також видано 3 (три) паспорти прив’язки тимчасової споруди, 16 адресних довідок щодо фактичного місця розташування об’єктів нерухомого майна.

На виконання рішення виконавчого комітету Чопської міської ради проведено обстеження самочинно встановленої (без необхідних дозвільних документів) зовнішньої реклами на території громади, про що складений протокол комісії. Відповідно до рішення комісії проводилася робота з впорядкування зовнішньої реклами. Зокрема, видано 5 (п’ять) дозволів на розміщення зовнішньої реклами, укладені 3 (три) договори на тимчасове користування місцем розташування рекламного засобу, що перебуває у комунальній власності Чопської міської територіальної громади.

Відділ брав участь у роботі  комісій з обстеження приміщень закладів освіти Чопської  МТГ, що можуть використовуватися як найпростіші укриття.

Відповідно до плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року,  розпорядження голови Чопської міської ради, відділ у складі комісії проводив обстеження доступності об’єктів комунальної власності осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення. Складений відповідний прокотол комісії.

На виконання доручення міського голови розроблялися ескізи Пам’ятного  знаку захисникам України та благоустрою території кладовища в м. Чоп.

Відділ брав участь у Пілотній програмі щодо створення і наповнення адресного реєстру і реєстру будівель і споруд. Отриманий сертифікат про успішне завершення програми навчання з наповнення Єдиного державного реєстру адрес.

Підготовлено та направлено більше 150 листів підприємствам, організаціям та громадянам, в тому числі які стосувалися безпосередньо основної діяльності відділу. Зокрема, регулярно надавалася інформація управлінню містобудування та архітектури Закарпатської ОВА щодо безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації; оновлення містобудівної документації; відповідності її вимогах цивільного захисту населення.

Відділ систематично опрацьовує законодавчу базу України та інші нормативно-правові акти у сфері містобудування та архітектури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь