Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міська рада звернулася до уряду щодо надання можливості фінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів аварійно-відновлювальних робіт (ДОКУМЕНТ)

Дата: 30.01.2024 11:13
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Протягом 2022-2023 років Чопська міська рада спрямовувала чималий відсоток свого бюджету на потреби військових. Жодне звернення від військових частин не було проігнороване, а задоволене у повному обсязі. Разом із тим проводилося фінансування проєктів, які забезпечували життєдіяльність громади: поточний ремонт доріг міста, відновлення сполучення до наших сіл, яке не проводилося десятиліттями, що нарешті дало можливість без проблем доїжджати швидкій чи пожежній машинам, облаштувати місця тимчасового проживання ВПО, укриття для школярів, проведення термінових аварійно-відновлювальних робіт та багато іншого.

Однак наприкінці 2023 року було внесено зміни до Бюджетного кодексу України. Ці зміни суттєво обмежили можливість фінансування будь-якою міською чи сільською радою. Зокрема, міська рада може оплатити лише заробітну плату працівникам бюджетних установ, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення навчальних закладів продуктами харчування, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, соціальне забезпечення, заходи з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки. Тож тепер жодних аварійно-відновлювальних робіт, як ремонт каналізаційних мереж чи мереж водопостачання, доріг, освітніх і культурних закладів тощо, у громаді проводитися не буде!!!

Враховуючи вищенаведене, і з метою забезпечення добробуту та безпеки не лише мешканців громади, а й тисячі ВПО, які проживають у Чопській МТГ, Чопський міський голова звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо внесення змін до законодавства й надання можливості фінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів аварійно-відновлювальних робіт, а також підтримку наших комунальних підприємств, які через суттєве підняття вартості електроенергії несуть колосальні збитки.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь