Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі провели заходи до Дня єднання та відкрили меморіальні стенди (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 16.02.2024 10:50
Кількість переглядів: 864

Фото без опису

Сьогодні, 16 лютого, відбулися урочистості з нагоди Дня єднання та відкриття меморіальних стендів. Під козацький марш працівники міської ради, установ і організацій громади, військовослужбовці, священнослужителі та небайдужі мешканці пройшлися ходою Єдності з Державним прапором України до площі Європейської.

«Із метою консолідації українського суспільства Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання. 16 лютого 2022 року — день, коли ще більшість із нас жили звичним життям, але в серці кожного українця вже оселився страх війни. Цього дня Україна вперше відзначила День єднання, продемонструвавши всьому світ, що наша сила в єдності. І під синьо-жовтим прапором свободи з’єднаєм весь великий нарід свій!», — відзначила ведуча заходу Анастасія Іванова.

Хвилиною мовчання присутні вшанували кожного українця, життя якого забрала безжальна війна.

«Єдність суспільства — це не лише слова, але й важливий фундамент, на якому ґрунтується благополуччя та розвиток кожної нації. У моменти випробувань та викликів, коли об’єднаність стає гаслом, вона перетворюється на могутню силу, спроможну подолати будь-які труднощі.

Єдність — це не тільки мета, а й шлях до стабільного та щасливого суспільства. Давайте об’єднавшись, покладемо основи для кращого майбутнього, де кожен громадянин відчує свою важливу роль у суспільному діалозі, розвитку та досягненні успіху».

Опісля перед присутніми виступив військовослужбовець Роман Кучменко з композицією «Браття українці».

І саме в День єднання відбулося  відкриття і освячення військовими капеланами та священнослужителями меморіальних стендів, присвячених Героям нашої громади, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину: «Щоб кожен, хто проходитиме тут, зупинявся і ще раз нагадував собі про ціну незалежності та миру».

Віршовані рядки прозвучали у виконанні учасниці «Молодіжного творчого об’єднання  «Свідомі» Анастасії Каганець.

Насамкінець присутні запалили свічки біля меморіальних стендів і поклали квіти до пам’ятного знаку на честь загиблих військовослужбовців, а Роман Кучменко та директор КЗ «Центр культури та дозвілля Чопської МТГ» Анастасія Іванова виконали пісню «Біля тополі».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь