Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники УПСЗН взяли участь у Регіональному форумі «Обласний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» (ФОТО)

Дата: 01.03.2024 09:23
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

Напередодні представником Управління праці та соціального захисту населення взято участь у Регіональному форумі «Обласний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» на період до 2025 року у Закарпатській області. Управління, орієнтоване на результат», організований Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Великої Британії, за участі Департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОВА та Коаліції 1325-Закарпаття.

Регіональний форум відбувався у межах проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад в регіонах України».

Учасники заходу: організації – учасники Коаліції 1325 - Закарпаття, члени Обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, організації та представники Програми розвитку ООН в Україні, Міністерства соціальної політики України, керівники та фахівці структурних підрозділів з питань соціального захисту населення ОВА, РВА, МВК, ОМС, представники поліції, прикордонної служби Закарпаття, ГО «Спілка жінок Львівщини», ГО «Мегасоціум», ГО Карпатська агенція прав людини «ВЕСТЕД», ГО «Локатор медіа», ГО «Довіра».

Мета заходу: посилити систему міжвідомчої взаємодії на місцевому та регіональному рівні, інституційних механізмів, у тому числі в секторі безпеки і оборони, щодо розроблення, виконання та моніторингу виконання плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека». Підтримка дітей ВПО у громадах Закарпатської області, робота Школи безпеки для жінок та дівчат у місті Ужгороді, посилення системи інформаційної безпеки для дітей та молоді в громадах Ужгородського району.

Передісторія: Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» ухвалена Радою Безпеки ООН 31 жовтня 2000 року, є однією з найбільш важливих резолюцій Ради Безпеки ООН у сфері політики безпеки. Цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів, розбудові миру та після воєнного відновлення, а також закликає забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях, прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інституціях, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів. Основні положення резолюції визначають особливу важливість врахування потреб різних груп жінок і дівчат у воєнних конфліктах та особливу вразливість жінок перед негативними наслідками війн.       

28 жовтня 2020 року Уряд України прийняв рішення про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року, розроблений Мінсоцполітики у тісній співпраці з центральними та місцевими органами влади, міжнародними партнерами та 18 громадськими організаціями.  

Розпорядженням  голови ОВА у липні 2023 року затверджено Обласний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Закарпатській області, який спрямований на забезпечення: участі жінок у прийнятті рішень, стійкості до безпекових викликів, постконфліктного відновлення і перехідного правосуддя, протидії насильству за ознакою статі та сексуальному насильству, пов'язаному з конфліктом, посилення інституційної спроможності виконавців Обласного плану дій. Національні пріоритети та особливості регіону.

Під час заходу присутні мали можливість ознайомитися з результатами проведення аудитів безпеки у громадах Закарпатської області, зокрема Іршавської, Великобичківської, Довжанської ТГ.

Наостанок відбулося загальне обговорення засідання Регіонального форуму.

Зібрання учасників і учасниць «Обласного план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» на період до 2025 року у Закарпатській області, керівників та фахівців структурних підрозділів з питань соціального захисту населення ОВА, РВА, МВК, ОМС, силового блоку Закарпаття заплановано й надалі протягом року з метою втілення позитивного досвіду з виконання запланованих заходів й у інших територіальних громадах нашого краю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь